סלמון ברוטב תפוזים וכוסברה

4 מנות
בישול

קושי: קל הכנה
» עיקריות» או ארוחה קלה
מרכיבים
4 נתחי סלמון ללא העור במשקל 250 גר' כ"א
1/3 כוס יין לבן יבש
1 עלה דפנה
1 כוס מיץ תפוזים טרי
1 שן שום כתושה
1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
4 כפות כוסברה טריה קצוצה
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
20 גר' חמאה
1/3 כוס יין לבן יבש
1 עלה דפנה
1 כוס מיץ תפוזים טרי
1 שן שום כתושה
1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
4 כפות כוסברה טריה קצוצה
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
20 גר' חמאה
דרך הכנה
- יוצקים את היין למחבת, מוסיפים מים כדי 2/3 גובה המחבת, מוסיפים את עלה הדפנה ומביאים לרתיחה, מנמיכים לרתיחה קלה ומוסיפים את נתחי הסלמון.
- מבשלים מכוסה כ-8 דקות עד לבישול מלא של הדג, מוציאים בזהירות עם מרית לצלחות הגשה ושומרים בתנור מחומם.
- בסיר קטן מחממים את מיץ התפוזים, השום והג'ינג'ר, מבשלים עד שהנוזל מסמיך מעט, מסירים מהאש ומוסיפים את הכוסברה, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לבן לפי הטעם.
- מוסיפים את החמאה ובוחשים בעדינות עד להמסה.
- יוצקים את הרוטב על נתחי הדג ומגישים.
הערות
- ניתן להשתמש בכל נתח דג אחר.
- הבישול לחיסכון בקלוריות, ניתן גם לטגן את נתחי הדג במעט חמאה או שמן זית, בטיגון להשתמש בדג עם העור ולטגן את צד העור תחילה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מוס טונה [אבי מ.] -
- רוטב ויניגרט תפוזים לסלט [אבי מ.] -
- גפילט פיש [אבי מ.] -
- חזה עוף על מצע ירקות במרינדה [אבי מ.] -
- פרוסות בקר בתנור [סביון] -
- כדורי חצילים מטוגנים [אבי מ.] -
- עוגיות וניל רכות [אבי מ.] -