מרובעי גבינה וריבה

20 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[4 מדרגים]
מרכיבים
לבצק התחתית:
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
150 גר' חמאה או מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
1/3 כוס סוכר
למלית:
1 כוס ריבה או קונפיטורה טובה
500 גר' גבינת 9%/5%
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
2 כפות אבקת אינסטנט וניל
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
150 גר' חמאה או מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
1/3 כוס סוכר
למלית:
1 כוס ריבה או קונפיטורה טובה
500 גר' גבינת 9%/5%
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
2 כפות אבקת אינסטנט וניל
1 כפית תמצית וניל
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-175°, משמנים תבנית 33X23 ומניחים נייר אפיה בתחתית.
- מנפים את הקמח ואבקת האפיה לקערה, מעבירים לקערת מעבד מזון, מוסיפים את החמאה והסוכר ומעבדים במספר פולסים רק עד שמתקבל בצק פירורי.
- משטחים בשכבה אחידה בתבנית ומהדקים קלות, אופים כ-20 דקות עד להזהבה יפה, מוציאים ומצננים.
- מורחים את הקונפיטורה או הריבה על הבצק האפוי המצונן בשכבה אחידה לא עד השוליים.
- טורפים מעט את הביצים בקערה, מוסיפים את הגבינה והסוכר ומערבבים היטב, מוסיפים את האינסטנט פודינג ותמצית הוניל ומערבבים היטב.
- יוצקים את התערובת מעל שכבת הריבה ומחליקים, מכניסים לאפיה של כ-25 דקות או עד להתייצבות תערובת הגבינה, מוציאים ומצננים לחלוטין על רשת.
- חותכים לרבועים, שומרים במקרר ומוציאים 30 דקות לפני הגשה.
הערות
- להקפיד שהביצים והגבינה יהיו בטמפרטורת החדר לפני העירבוב.
- לא להקפיא.
- העוגה נמוכה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת שוקולד שחבל על הזמן [dizi] - עוגת שוקולד רטובה
- עוגת חלבה ופקאן סיני [אורן בר] - מעין עוגת שיש מיוחדת
- פסטה ברוטב סלמון מעושן ושמנת [tommf] - אוי החטאים הקטנים...
- רוטב טופי קרמל [אבי מ.] - ליציקה על קינוחים
- עוגת שוקולד מרציפן [אבי מ.] - עוגת שוקולד נמוכה נהדרת על בסיס מרציפן
- רוטב גריל מיוחד [אבי מ.] - שווה לנסות.
- עוגת סולת יוונית [אבי מ.] - עוגת סולת בניחוח הדרים.