מוס גזר אפוי
כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית

אפיה משולב

קושי: בינוני
» תוספות» או ארוחה קלה
מרכיבים
1/2 1 קג' גזר קלוף
100 גר' חמאה או מרגרינה
1 בצל קטן קצוץ
1 כרישה פרוסה, החלק הלבן בלבד
2 שיני שום קצוצות
1/2 כפית טימין יבש
3/4 כוסות מרק ירקות
1/2 כוס שמנת מתוקה
6 ביצים
1 כפית פטרוזיליה קצוצה דק
לרוטב:
100 גר' חמאה או מרגרינה
1 בצל בינוני קצוץ דק
3 כפות קמח
1/2 כפית מלח
1/2 1 כוסות יין לבן יבש
קורט פלפל לבן
1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
100 גר' חמאה או מרגרינה
1 בצל קטן קצוץ
1 כרישה פרוסה, החלק הלבן בלבד
2 שיני שום קצוצות
1/2 כפית טימין יבש
3/4 כוסות מרק ירקות
1/2 כוס שמנת מתוקה
6 ביצים
1 כפית פטרוזיליה קצוצה דק
לרוטב:
100 גר' חמאה או מרגרינה
1 בצל בינוני קצוץ דק
3 כפות קמח
1/2 כפית מלח
1/2 1 כוסות יין לבן יבש
קורט פלפל לבן
1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
דרך הכנה
- פורסים את הגזרים, מבשלים במים רותחים עד להתרככות, מסננים היטב, מעבירים לקערת מעבד מזון.
- ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הבצל והכרישה ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את התבלינים, מוסיפים את השום ומטגנים עוד שתי דקות בבחישה, מסירים מהאש, מצננים ומוסיפים לגזר בקערת מעבד המזון.
- מוסיפים את המרק, השמנת והביצים, מעבדים לתערובת חלקה, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.
- מחממים את התנור ל-175°, משמנים היטב תבניות חרסינה אישיות חסינות חום או תבניות מאפינס מאלומינים בודדות או משתמשים בתבנית מאפינס סיליקון (ללא שימון).
- מחלקים את התערובת בין התבניות, ממלאים רק עד 2/3 גובה התבניות, מניחים את התבניות בתבנית עם דפנות גבוהות, ממלאים במים רותחים עד כדי מחצית גובה התבניות ומכניסים לאפיה של 35 דקות או עד להתייצבות.
- מוציאים ומצננים מעט, מעבירים סכין בהיקף התבניות והופכים לצלחות הגשה, יוצקים רוטב מסביב.
- להכנת הרוטב - ממיסים את החמאה או המרגרינה בסיר קטן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את הקמח ובוחשים, מטגנים כדקה, מוסיפים את היין ומערבבים, מוסיפים את המלח והפלפל ומבשלים עד להסמכת התערובת, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים, מסירים מהאש.
הערות
- ניתן להכין את המוס עד יומיים מראש לפני האפיה, לשמור את התערובת במקרר, לצקת לתבניות לפני האפיה.
- ניתן להמיר את השמנת בשמנת לקפה של ריץ'.
- ניתן להמיר את מרק הירקות במרק עוף או בטעם עוף.
- הכמות - 8-12 יחידות תלוי בגודל התבניות.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- צמת שוקולד [אבי מ.] - לא מבצק שמרים
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- מרק עדשים [אבי מ.] -
- עוגת גבינה פסיפלורה [אבי מ.] - עוגה קרה
- פסטו [oved.shina] - פסטו
- פאי אגסים [אבי מ.] - פאי במלית שקדים ואגסים פרוסים.
- עוגות שוקולד "לבה" [אבי מ.] - עוגת פונדנט שוקולד אישית עם מרכז שוקולד נוזלי, ניתן להכין מספר ימים מראש ולאפות ממש לפני ההגשה