מוס גזר אפוי
כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית

אפיה משולב

קושי: בינוני
» תוספות» או ארוחה קלה
מרכיבים
1/2 1 קג' גזר קלוף
100 גר' חמאה או מרגרינה
1 בצל קטן קצוץ
1 כרישה פרוסה, החלק הלבן בלבד
2 שיני שום קצוצות
1/2 כפית טימין יבש
3/4 כוסות מרק ירקות
1/2 כוס שמנת מתוקה
6 ביצים
1 כפית פטרוזיליה קצוצה דק
לרוטב:
100 גר' חמאה או מרגרינה
1 בצל בינוני קצוץ דק
3 כפות קמח
1/2 כפית מלח
1/2 1 כוסות יין לבן יבש
קורט פלפל לבן
1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
100 גר' חמאה או מרגרינה
1 בצל קטן קצוץ
1 כרישה פרוסה, החלק הלבן בלבד
2 שיני שום קצוצות
1/2 כפית טימין יבש
3/4 כוסות מרק ירקות
1/2 כוס שמנת מתוקה
6 ביצים
1 כפית פטרוזיליה קצוצה דק
לרוטב:
100 גר' חמאה או מרגרינה
1 בצל בינוני קצוץ דק
3 כפות קמח
1/2 כפית מלח
1/2 1 כוסות יין לבן יבש
קורט פלפל לבן
1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
דרך הכנה
- פורסים את הגזרים, מבשלים במים רותחים עד להתרככות, מסננים היטב, מעבירים לקערת מעבד מזון.
- ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הבצל והכרישה ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את התבלינים, מוסיפים את השום ומטגנים עוד שתי דקות בבחישה, מסירים מהאש, מצננים ומוסיפים לגזר בקערת מעבד המזון.
- מוסיפים את המרק, השמנת והביצים, מעבדים לתערובת חלקה, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.
- מחממים את התנור ל-175°, משמנים היטב תבניות חרסינה אישיות חסינות חום או תבניות מאפינס מאלומינים בודדות או משתמשים בתבנית מאפינס סיליקון (ללא שימון).
- מחלקים את התערובת בין התבניות, ממלאים רק עד 2/3 גובה התבניות, מניחים את התבניות בתבנית עם דפנות גבוהות, ממלאים במים רותחים עד כדי מחצית גובה התבניות ומכניסים לאפיה של 35 דקות או עד להתייצבות.
- מוציאים ומצננים מעט, מעבירים סכין בהיקף התבניות והופכים לצלחות הגשה, יוצקים רוטב מסביב.
- להכנת הרוטב - ממיסים את החמאה או המרגרינה בסיר קטן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את הקמח ובוחשים, מטגנים כדקה, מוסיפים את היין ומערבבים, מוסיפים את המלח והפלפל ומבשלים עד להסמכת התערובת, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים, מסירים מהאש.
הערות
- ניתן להכין את המוס עד יומיים מראש לפני האפיה, לשמור את התערובת במקרר, לצקת לתבניות לפני האפיה.
- ניתן להמיר את השמנת בשמנת לקפה של ריץ'.
- ניתן להמיר את מרק הירקות במרק עוף או בטעם עוף.
- הכמות - 8-12 יחידות תלוי בגודל התבניות.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- ג'חנון [לינואל] - מאפה תמני לשבת בבוקר
- עוגת שוקולד חלומית [ויטה] - קלי קלות
- בצק פילו [אבי מ.] - מתכון בצק פילו להכנה ביתית והנחיות לשימוש בבצק קנוי.
- מרק בצל [אבי מ.] -
- רוגלאך ללא שמרים [אבי מ.] -
- רוטב דבש חרדל לסלט [אבי מ.] -
- פוקצה Focaccia [אבי מ.] - לחם איטלקי שטוח