פטה פטריות ואגוזים
חלבי
12 מנות
אפיה משולב
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» מתאבנים» או ארוחה קלה
מרכיבים
150 גר' חמאה או מרגרינה
1 בצל בינוני קצוץ
4 בצלים ירוקים פרוסים
3 גבעולי סלרי פרוסים
3 שיני שום קצוצות
1 קג' פטריות שמפניון טריות פרוסות
2 כוסות יין לבן יבש
250 גר' אגוזי מלך קצוצים גס
2 כפות בזליקום יבש
2 כפות טימין יבש
2 כפות אורגנו יבש
1/2 1 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
350 גר' גבינת שמנת
3/4 כוס פירורי לחם
3 ביצים (מס' 1)
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-180°, משמנים תבנית טרין מתכת/זכוכית/קרמיקה בגודל 22X12X7 ס"מ בערך.
- מחממים את החמאה במחבת גדולה על להבה בינונית, מטגנים את הבצלים, הסלרי והשום בבחישה עד להזהבה קלה.
- מגבירים ללהבה גבוהה ומוסיפים את הפטריות, מטגנים בבחישה עד להתאדות הנוזלים.
- מוסיפים את היין ומבשלים עד להתאדות הנוזלים.
- מוסיפים את הגבינה, האגוזים והתבלינים ומבשלים בבחישה עוד דקה, מסירים מהאש ומצננים.
- מעבירים לקערת מעבד מזון ומעבדים למחית חלקה.
- מוסיפים את הביצים ופרורי הלחם ומעבדים בשני פולסים, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- יוצקים לתבנית, מכים במשטח העבודה להוצאת בועות אויר, מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ומכניסים לאפיה של 1/2 1 שעות.
- מוציאים ומצננים כשבתבנית עדיין עטופה, מכניסים לקרור במקרר ל-8 שעות לפחות.
- מעבירים סכין בהיקף התבנית, הופכים על צלחת הגשה ופורסים.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מרובעי גבינה וריבה [אבי מ.] -
- עוגת דבש וקרם שמנת מתוקה [מיכלי פ] -
- לחם זיתים ואגוזים [אבי מ.] -
- קיש גבינת פטה [אבי מ.] -
- גלידה רכה ונימוחה - פרווה לחלוטין [yoka2] -
- עוגיות זיתים [אורן בר] -
- פסטה אפויה ברוטב 3 גבינות [אבי מ.] -