Pesto
תפריט
א', 26 ינו 2025, 04:22
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פטה פטריות ואגוזים

חלבי    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 10909   

פטה פטריות ואגוזים
12 מנות
אפיה משולב
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» מתאבנים» או ארוחה קלה
 
מרכיבים

150 גר' חמאה או מרגרינה
1 בצל בינוני קצוץ
4 בצלים ירוקים פרוסים
3 גבעולי סלרי פרוסים
3 שיני שום קצוצות
1 קג' פטריות שמפניון טריות פרוסות
2 כוסות יין לבן יבש
250 גר' אגוזי מלך קצוצים גס
2 כפות בזליקום יבש
2 כפות טימין יבש
2 כפות אורגנו יבש
1/2 1 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
350 גר' גבינת שמנת
3/4 כוס פירורי לחם
3 ביצים (מס' 1)

דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-180°, משמנים תבנית טרין מתכת/זכוכית/קרמיקה בגודל 22X12X7 ס"מ בערך.
  2. מחממים את החמאה במחבת גדולה על להבה בינונית, מטגנים את הבצלים, הסלרי והשום בבחישה עד להזהבה קלה.
  3. מגבירים ללהבה גבוהה ומוסיפים את הפטריות, מטגנים בבחישה עד להתאדות הנוזלים.
  4. מוסיפים את היין ומבשלים עד להתאדות הנוזלים.
  5. מוסיפים את הגבינה, האגוזים והתבלינים ומבשלים בבחישה עוד דקה, מסירים מהאש ומצננים.
  6. מעבירים לקערת מעבד מזון ומעבדים למחית חלקה.
  7. מוסיפים את הביצים ופרורי הלחם ומעבדים בשני פולסים, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  8. יוצקים לתבנית, מכים במשטח העבודה להוצאת בועות אויר, מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ומכניסים לאפיה של 1/2 1 שעות.
  9. מוציאים ומצננים כשבתבנית עדיין עטופה, מכניסים לקרור במקרר ל-8 שעות לפחות.
  10. מעבירים סכין בהיקף התבנית, הופכים על צלחת הגשה ופורסים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
האם שמים ביצים קשות או לא?!
2
ראובן מ. (עורך)
בסעיף 5, זה אמור להיכנס למעבד מזון לאחר השבחת הטעם בחימום.
1
שלום רב, מתי מוסיפים את האגוזים? בתודה
פטה פטריות ואגוזים By , 2006-03-18T10:03:42+02:00 פטה פטריות ואגוזים חלבי Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 150 גר' חמאה או מרגרינה 1 בצל בינוני קצוץ 4 בצלים ירוקים פרוסים 3 גבעולי סלרי פרוסים 3 שיני שום קצוצות 1 קג' פטריות שמפניון טריות פרוסות 2 כוסות יין ל... Instructions: מחממים את התנור ל-180°, משמנים תבנית טרין מתכת/זכוכית/קרמיקה בגודל 22X12X7 ס"מ בערך. מחממים את החמאה במחבת גדולה על להבה בינונית, מטגנים את הבצלים, הסלרי והשום בבח...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע