טרפלס תפוז
טרפלס שוקולד מריר בטעם תפוז
24 מנות
הכנה וקירור
שעתיים ויותר
קושי: לא צוין
» ממתקים
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
350 גר' שוקולד מריר (56% מוצקי קקאו לפחות) קצוץ
3/4 כוס שמנת מתוקה
1/4 כוס מיץ תפוזים טבעי מסונן
1 כף גרידת קליפת תפוז
50 גר' חמאה רכה
2 כפיות סירופ תירס/מייפל/דבש
1 כף ליקר תפוזים טוב
קקאו או אגוזים קצוצים דק לציפוי
דרך הכנה
- מחממים את השמנת, גרידת התפוז ומיץ התפוזים בסיר קטן עד לפני רתיחה, מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה וסירופ התירס, מערבבים להמסת החמאה, מחזירים לחימום נוסף עד לפני רתיחה ומסירים מהאש.
- מסננים את התערובת לקערה ומוסיפים את השוקולד הקצוץ, מניחים כדקה, מוסיפים את הליקר מערבבים בעדינות ללא החדרת אויר עד להמסת השוקולד.
- מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר להתקשות.
- קורצים 24 כדורים ומגלגלים, מניחים בצלחת ובה הקקאו ומגלגלים לציפוי, מניחים בקערה שטוחה ומאחסנים במקרר.
- מוציאים מהמקרר מספר דקות לפני ההגשה.
הערות
- ניתן להחליף את השמנת בשמנת לקפה ריץ'.
- ניתן להחליף את החמאה במרגרינה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- אורז לבן בסיסי וגיוונים [אבי מ.] - מתכון בסיסי עם גיוונים.
- בטטות וירקות אפויים [אבי מ.] -
- ממרח אגוזי פקאן בטעם כבד [אבי מ.] -
- רביולי תרד וגבינת ריקוטה ברוטב איטלקי [שף אמיר מרקוביץ'] - ניתן להשתמש ברביולי תרד וריקוטה מוכן ולבשל אותו לפי הוראות היצרן, או ברביולי בהכנה ביתית.
- בורקס בשר [מירי 1] - בצק עלים ממולא בשר פטריות ובצל
- אורז עם עגבניות וזיתים [אבי מ.] -