כרוכית במילוי תמרים או פרג
כרוכיות בצק פריך במלית תמרים או פרג
* תמונה להמחשה By Janet Hudson, via Wikimedia Commons

אפיה

קושי: בינוני
» עוגיות» קפה
ציון גולשים:
9.3
[6 מדרגים]
מרכיבים
לבצק:
- 1 כוס סוכר
- 400 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1/4 4 כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 2 חלמונים
- 2 כפית תמצית וניל
- 1 כף גרידת קליפת תפוזים
- 2 כפות מים
- 1 קופסה ממרח תמרים למילוי
- 1 כוס אגוזים קצוצים בינוני
- 2 כפיות קינמון
- 150 גר' שומשום
- 1 קופסה ממרח פרג למילוי
- 1 כוס אגוזים קצוצים
- 1 כוס צימוקים
דרך הכנה
- מנפים את הקמח עם אבקת האפיה לקערת מעבד מזון, מוסיפים את הסוכר ומערבבים בשני פולסים, מוסיפים את החמאה ומעבדים בפולסים לבצק פירורי, מוסיפים את החלמון, הוניל, גרידת קליפת התפוז והמים ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד, עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר עד להתקשות.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, מרדדים כל חלק לעלה דק ומורחים 1/2 מכמות ממרח התמרים או הפרג, מפזרים מעל אגוזים ותערובת של קינמון ושומשום למלית תמרים או אגוזים וצימוקים למלית פרג, מגלגלים לגלילה.
- מניחים כל גלילה על נייר אפיה בתבנית ומסמנים בעזרת סכין פרוסות ברוחב 2 ס"מ, לא עד הסוף.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180° כ-30 דקות, הבצק צריך להשאר בהיר, מוציאים לצינון ומפזרים אבקת סוכר מעל.
- משלימים את חיתוך פרוסות הכרוכית ומאחסנים בכלי סגור.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- סלט פסטה צבעוני [אבי מ.] -
- טרין שוקולד [אבי מ.] -
- לחמניות מהירות [אבי מ.] - מומלץ להגיש את הלחמניות סמוך מאד לאפיה.
- לפתן פירות יבשים וטריים [אבי מ.] - ליפתן (קומפוט) פירות יבשים וטריים.
- סלט חצילים עגבניות [אבי מ.] -
- אורז עם פול ירוק [אבי מ.] -
- סינטה ברוטב יין אדום, בתוספת פירה תמרים ורוטב פסטו [שף אמיר מרקוביץ'] - באדיבות "דורות" יצרני מוצרי שום ותיבול