צלי בקר וירקות
צלי קוביות בשר בקר וירקות
6 מנות
בישול
יום לפחות
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
1 קג' בשר צלי
1 כוס יין אדום יבש
1 בצל בינוני חצוי ופרוס
250 גר' פטריות שמפניון קטנות
4 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים חצויים ופרוסים
2 גזרים בינוניים פרוסים
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 שיני שום קצוצות
1 גבעול סלרי פרוס
3 עגבניות מגולענות וחתוכות לרבעים
1/2 כפית מיורן או אורגנו יבש
1/2 כפית טימין יבש
1/4 כפית פלפל שחור
2 עלי דפנה
1/4 1 כוסות מים
2 כפות קמח
1 כוס יין אדום יבש
1 בצל בינוני חצוי ופרוס
250 גר' פטריות שמפניון קטנות
4 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים חצויים ופרוסים
2 גזרים בינוניים פרוסים
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 שיני שום קצוצות
1 גבעול סלרי פרוס
3 עגבניות מגולענות וחתוכות לרבעים
1/2 כפית מיורן או אורגנו יבש
1/2 כפית טימין יבש
1/4 כפית פלפל שחור
2 עלי דפנה
1/4 1 כוסות מים
2 כפות קמח
דרך הכנה
- חותכים את הבשר לקוביות בגודל 4 ס"מ, מניחים בקערה, מפזרים מעל את הבצל הפרוס ויוצקים 3/4 כוס מהיין, מכסים את הקערה בניילון ומנחים במקרר ללילה.
- מוציאים ומסננים את קוביות הבשר מהמשרה, מניחים בצד, שומרים את הנוזלים.
- מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הפטריות ומטגנים בבחישה עד להשחמה קלה, מוציאים בכף מסננת לצלחת.
- מוסיפים את הבשר לסיר ומטגנים עד להשחמה מכל הצדדים, מוציאים בעזרת כף מסננת לצלחת.
- מומסיפים לסיר את הבצלים, הגזר, הפטרוזיליה, העגבניות, הסלרי והשום ומטגנים עד לשקיפות הבצל, מוסיפים את הבשר ומערבבים, מוסיפים את נוזל המישרה, כוס מים והתבלינים ומכסים, מביאים לרתיחה ומנמיכים לרתיחה קלה.
- מבשלים בבחישה מדי פעם עד לריכוך הבשר כשעתיים (תלוי באיכות הבשר).
- ניתן גם לאפות משלב זה בתנור בחום בינוני עד להתרככות הבשר.
- לפני ההגשה מוסיפים את הפטריות ושארית היין ומביאים לרתיחה, מערבבים בכוס את הקמח ו-1/4 כוס המים ומוסיפים לסיר, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה, מבשלים דקה ומסירים מהאש.
הערות
- בשר טרי שמתאים לצלי - כתף מרכזית, צלי כתף, שייטל, נוס (אגוז), שפונדרה (גם עם העצם) או מאותם חלקים בבשר קפוא שהופשר (4,5,9,13,16).
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- סלט עוף פיקנטי [אבי מ.] - סלט קל הכנה, 340 קלוריות למנה.
- כיסונים ממולאים אפויים [אבי מ.] - כיסונים אפויים במליות שונות.
- עוגת סברינה [anat38] -
- ליקר פסיפלורה [שלקה] - לאוהבי הפרי המדהים הזה.
- פשטידת ירקות יוונית [אבי מ.] -
- עוגיות סולת בסירופ [אבי מ.] - מתכון תורכי
- שעועית אפויה בתנור [אבי מ.] - שעועית גדולה ברוטב עגבניות אפויה בתנור