Pesto
תפריט
ג', 10 דצמ 2024, 07:01
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

צלי בקר וירקות

צלי קוביות בשר בקר וירקות    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 9800   

צלי בקר וירקות
6 מנות
בישול
יום לפחות
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
1 קג' בשר צלי
1 כוס יין אדום יבש
1 בצל בינוני חצוי ופרוס
250 גר' פטריות שמפניון קטנות
4 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים חצויים ופרוסים
2 גזרים בינוניים פרוסים
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 שיני שום קצוצות
1 גבעול סלרי פרוס
3 עגבניות מגולענות וחתוכות לרבעים
1/2 כפית מיורן או אורגנו יבש
1/2 כפית טימין יבש
1/4 כפית פלפל שחור
2 עלי דפנה
1/4 1 כוסות מים
2 כפות קמח
דרך הכנה
  1. חותכים את הבשר לקוביות בגודל 4 ס"מ, מניחים בקערה, מפזרים מעל את הבצל הפרוס ויוצקים 3/4 כוס מהיין, מכסים את הקערה בניילון ומנחים במקרר ללילה.
  2. מוציאים ומסננים את קוביות הבשר מהמשרה, מניחים בצד, שומרים את הנוזלים.
  3. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הפטריות ומטגנים בבחישה עד להשחמה קלה, מוציאים בכף מסננת לצלחת.
  4. מוסיפים את הבשר לסיר ומטגנים עד להשחמה מכל הצדדים, מוציאים בעזרת כף מסננת לצלחת.
  5. מומסיפים לסיר את הבצלים, הגזר, הפטרוזיליה, העגבניות, הסלרי והשום ומטגנים עד לשקיפות הבצל, מוסיפים את הבשר ומערבבים, מוסיפים את נוזל המישרה, כוס מים והתבלינים ומכסים, מביאים לרתיחה ומנמיכים לרתיחה קלה.
  6. מבשלים בבחישה מדי פעם עד לריכוך הבשר כשעתיים (תלוי באיכות הבשר).
  7. ניתן גם לאפות משלב זה בתנור בחום בינוני עד להתרככות הבשר.
  8. לפני ההגשה מוסיפים את הפטריות ושארית היין ומביאים לרתיחה, מערבבים בכוס את הקמח ו-1/4 כוס המים ומוסיפים לסיר, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה, מבשלים דקה ומסירים מהאש.
הערות
  • בשר טרי שמתאים לצלי - כתף מרכזית, צלי כתף, שייטל, נוס (אגוז), שפונדרה (גם עם העצם) או מאותם חלקים בבשר קפוא שהופשר (4,5,9,13,16).
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
האם ניתן להשתמש בצלעות בקר?
1
ציון 10
מתכון מעולה.
אני הוספתי גם קוביות גמבה לתערובת.והשתמשתי בתבלינים טריים מהגינה, הרבה יותר טעים.
צלי בקר וירקות By , 2006-03-06T15:03:31+02:00 צלי בקר וירקות צלי קוביות בשר בקר וירקות Prep Time: PT20M Cook time: יום לפחות Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 1 קג' בשר צלי 1 כוס יין אדום יבש1 בצל בינוני חצוי ופרוס250 גר' פטריות שמפניון קטנות4 כפות שמן זית2 בצלים בינוניים חצויים ופרוסים2 גזרים בינוניים פרוסים3 ... Instructions: חותכים את הבשר לקוביות בגודל 4 ס"מ, מניחים בקערה, מפזרים מעל את הבצל הפרוס ויוצקים 3/4 כוס מהיין, מכסים את הקערה בניילון ומנחים במקרר ללילה. מוציאים ומסננים את קוביות ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר