עוגה בחושה עם גבינה
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
8
[1 מדרגים]
מרכיבים
200 גר' חמאה או מרגרינה רכה
250 גר' גבינת 9%
1/4 כוס שמן
1/2 כפית מלח
2/3 1 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
6 ביצים (מס' 1)
1/2 2 כוסות קמח תופח (1 שקית 350 גר')
1 כף גרידת קליפת תפוז
250 גר' גבינת 9%
1/4 כוס שמן
1/2 כפית מלח
2/3 1 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
6 ביצים (מס' 1)
1/2 2 כוסות קמח תופח (1 שקית 350 גר')
1 כף גרידת קליפת תפוז
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-175°, משמנים ומקמחים תבנית חלולה מעוטרת (26) או תבנית חלולה אמריקאית.
- בקערת המיקסר מקציפים את החמאה, הגבינה, השמן והמלח עד לריכוך, מוסיפים את הסוכר וסוכר הוניל וממשיכים להקציף עוד 3 דקות, מפסיקים באמצע בכדי לגרד את דפנות הקערה.
- מוסיפים את גרידת קליפת התפוז ואת הביצים, אחת אחת, מוסיפים ביצה כאשר הקודמת הובלעה בתערובת, לאחר הביצה השלישית מוסיפים גם 1/2 כוס מכמות הקמח וממשיכים בתהליך.
- מוסיפים את יתרת הקמח ב-3 פעמים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית ומחליקים.
- מכניסים לאפיה של כ-50 דקות או עד לבדיקה עם קיסם.
- מוציאים ומצננים בתבנית על רשת 10 דקות.
- הופכים על רשת ומצננים לחלוטין.
הערות
- באפיה בתבנית סיליקון לצנן את העוגה לחלוטין לפני ההוצאה מהתבנית.
- כל החומרים חייבים להיות בטמפרטורת החדר.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
5
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא ממש אבל את ניתן להכין עם גבינת קוטג' שמעבדים מעט בבלנדר או מעבירים במעיכה דרך מסננת
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תרד וגבינת קוטג [אבי מ.] - פשטידה קלת הכנה
- ירקות אנטי פסטי [אבי מ.] - מתכון של השף ויקטור כהן עבור ובאדיבות "דורות - מוצרי שום ותיבול".
- פאי תפוחים ופרורים [אבי מ.] -
- עוגת טריקולד [ניקי ב] -
- סלט חצילים ועגבניות איטלקי [אבי מ.] -
- עוגת שייש [אבי מ.] - עוגה בחושה פופולרית בטעם וניל ושוקולד.
- כרוכית במילוי תמרים או פרג [אבי מ.] - כרוכיות בצק פריך במלית תמרים או פרג