פסטה ברוטב דלעת

4 מנות
בישול

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב או ארוחה קלה
מרכיבים
500 גר' פסטה - פנה, פרפלה וכו'
100 גר' חמאה
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ דק
250 גר' דלעת מגורדת בפומפיה דקה
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כפית מלח
1 שן שום כתושה
מעט טימין
4 כפות גבינת פרמזן מגורדת
100 גר' חמאה
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ דק
250 גר' דלעת מגורדת בפומפיה דקה
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כפית מלח
1 שן שום כתושה
מעט טימין
4 כפות גבינת פרמזן מגורדת
דרך הכנה
- מבשלים את הפסטה לפי ההוראת לדרגת אל-דנטה.
- בזמן בישול הפסטה מכינים את הרוטב, ממיסים את החמאה במחבת גדולה ומוסיפים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את השום ומטגנים עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הדלעת ומבשלים עוד כ-15 דקות על להבה נמוכה, מוסיפים את השמנת ומתבלים במלח והטימין ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הפסטה לאחר סינון ממי הבישול ואת גבינת הפרמזן, מערבבים ומבשלים עוד כדקה בערבוב ומגישים.
- הרוטב מצוין להגשה גם עם רביולי או ניוקי.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


6
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת