Pesto
תפריט
ש', 15 אוג 2020, 22:18
110454 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

משולשי שום ושומשום

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 3813   

משולשי שום ושומשום
24 מנות
אפיה
קושי: בינוני
» מתאבנים» או ארוחה קלה
 
מרכיבים

1/2 1 כפיות שמרים יבשים
1 כוס מים חמימים
1/2 2 כוסות קמח
2 כפיות מלח גס
2 כפות שמן זית
4 שיני שום קצוצות דק
מלח גס
פלפל שחור גרוס
שומשום
שמן זית

דרך הכנה
  1. ממיסים את השמרים במים בקערה, מניחים בצד ל-5 דקות.
  2. מוסיפים 1/2 1 כוסות קמח, את המלח, שמן הזית והשום, מערבבים לתערובת אחידה וחלקה.
  3. מוסיפים את יתרת הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש, אם יש צורך מוסיפים עוד מעט קמח.
  4. לשים את הבצק כ-5 דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד, מניחים את הבצק בקערה משומנת, מורחים מעט שמן על הבצק ומכסים במגבת, מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  5. טופחים על הבצק ומחזירים לנפח המקורי, מחלקים את הבצק לשני חלקים, מניחים למנוחה של 5 דקות.
  6. מחממים את התנור ל-200°, מניחים תבנית תנור הפוכה במרכז התנור לחימום.
  7. מרדדים כל חלק על משטח מקומח מעט לעיגול בקוטר 30 ס"מ, מעבירים את העיגול ומניחים על נייר אפיה, מותחים מעט בעזרת הידיים לקבלת עלה בצק דק מאד.
  8. מורחים את הבצק במעט שמן זית, מפזרים מעל מלח גס, פלפל שחור גרוס ושומשום.
  9. מרימימים בעזרת לוח או קרטון את הנייר עם הבצק ומחליקים על התבנית החמה בתנור.
  10. אופים כ-15 דקות או עד להשחמה קלה.
  11. מוציאים וחותכים כל עלה ל-12 משולשים.
  12. מגישים מייד.
הערות
  • ניתן להכין את הבצק מראש ולשמור במקרר עד לשלב הרידוד.
  • נית להוסיף ולפזר מעל כל עשב תיבול לפי הטעם.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
6
ראובן מ. (עורך)
לא נוסה, אך זה מתכון להגשה מיידית, והקפאה כנראה תפחית מהטעם והמירקם.
5
אפשר להכין ולהקפיא?
תודה
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
שמרים טריים יש להמיס תמיד...»»
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
הקטע הוא אפיה בעל משטח ללא דפנות קרוב ביותר לאפיה על אבן אפיה, אפשר לאפות בתבנית במצב רגיל.
1
מה הקטע של התבנית ההפוכה? האם זה בסדר להשתמש בתבנית במצב 'רגיל'?
משולשי שום ושומשום By , 2006-02-20T01:02:56+02:00 משולשי שום ושומשום Prep Time: PT20M Cook time: Yield: 24 Tags: none Ingredients: - 1/2 1 כפיות שמרים יבשים1 כוס מים חמימים1/2 2 כוסות קמח2 כפיות מלח גס2 כפות שמן זית4 שיני שום קצוצות דקמלח גספלפל שחור גרוסשומשוםשמן זית... Instructions: ממיסים את השמרים במים בקערה, מניחים בצד ל-5 דקות.מוסיפים 1/2 1 כוסות קמח, את המלח, שמן הזית והשום, מערבבים לתערובת אחידה וחלקה.מוסיפים את יתרת הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר