תפוחי עץ במעטפת בצק
* תמונה להמחשה

8 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» קינוחים» צהריים - ערב
מרכיבים
- 1/4 כוס צימוקים
- 1/4 כוס אגוזים קצוצים
- 1/4 כוס סוכר חום
- 1/4 כפית קינמון טחון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 8 תפוחי עץ בגודל בינוני
- מעט חמאה
- 400 גר' בצק עלים מופשר
- מעט ביצה טרופה למריחה
דרך הכנה
- מערבבים בקערה את הצימוקים, האגוזים הקצוצים, הסוכר החום, הקינמון ואגוז המוסקט, מניחים בצד.
- מקלפים את התפוחים ומסירים את הליבה והגרעינים.
- מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ, חותכים ל-8 ריבועים בגודל 18X18 ס"מ.
- מניחים תפוח במרכז כל ריבוע, ממלאים את חלל התפוח בתערובת הצימוקים, מניחים כפית חמאה על המלית ומקפלים את שולי הבצק כלפי המרכז, מחברים ומהדקים את הקצוות לאטימה מוחלטת של התפוח ומניחים על נייר אפיה בתבנית.
- מורחים מעט ביצה טרופה על המאפה.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה כ-25 דקות או עד שהבצק תופח ומזהיב.
- מוציאים ומצננים על רשת.
- מגישים עם קרם פרש או שמנת.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מרק ברוקולי ותירס [אבי מ.] -
- רוטב צימיצורי [אבי מ.] - רוטב להשריה או כתוספת למאכלי גריל.
- עוגת קוקוס [אבי מ.] - עוגת טורט קוקוס קלילה.
- פנקייקס (חביתיות) [אבי מ.] -
- פשטידת תרד [אבי מ.] - פשטידת תרד שמתאימה גם לפסח.
- עוגת לימון לחה [אבי מ.] - עוגת לימון בחושה קלת הכנה מועשרת בסירופ לימון.
- עוף אפוי עם תפו"א ובצל בטעם מתקתק [סביון] -