תבשיל חומוס וחצילים
כסלט או כתוספת למנה עיקרית

6 מנות
או טיגון

קושי: קל הכנה
» תוספות» או ארוחה קלה
מרכיבים
1 חציל גדול
שמן לטיגון החציל
4 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
500 גר' גרגרי חומוס מבושלים
1 קופסה עגבניות שלמות קלופות (800 גר')
מלח ופלפל לפי הטעם
4 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
דרך הכנה
- חותכים את החציל לקוביות בגודל 2.5X2.5 ס"מ, מחממים שמן במחבת ומטגנים עד להשחמה קלה, מוציאים ושומרים בצד.
- חותכים את העגבניות לקוביות ומניחים בצד כולל המיץ.
- במחבת מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את החומוס והעגבניות, מוסיפים 1 כוס מים ומבשלים עד להתרככות העגבניות.
- מוסיפים את החצילים ומבשלים עוד כ-10 דקות, מערבבים בעדינות למניעת ריסוק החצילים.
- טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, אם העגבניות חמוצות מוסיפים 1 כפית סוכר.
- מוסיפים מעט מים חמים אם יש צורך, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.
- מגישים חם או בטמפרטורת החדר כסלט או כתוספת למנה עיקרית.
הערות
- ניתן להשתמש בחומוס גרגרים מבושל מקופסה (560 גר').
- ניתן לקלף את החציל אם הקליפה עבה.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- קרם ברולה [אבי מ.] - מתכון בסיסי וגיוונים
- חביתיות במילוי פטריות [אבי מ.] -
- עוגיות שיבולת שועל וצימוקים [אבי מ.] - עוגיות בריאות רכות
- לזניה גבינה וירקות [אבי מ.] -
- סלט כרוב עם אטריות "מג'יק" [פסקל] - כרוב בתוספת תערובת קלויה של אטריות ושקדים, ברוטב חמוץ מתוק
- בצק שוקולד [אבי מ.] - לעיצוב, פיסול או יצירת אלמנטים לקישוט עוגות
- חצילים וקישואים בתחמיץ [אבי מ.] - אצבעות חצילים וקישואים בתחמיץ פיקנטי.