איטריות ביצים ברוטב אסיאתי

4 מנות
מוקפץ

קושי: בינוני
» עיקריות» או ארוחה קלה
מרכיבים
לרוטב:
1/4 כוס טחינה
1/4 כוס חלב קוקוס
2 כפות סוכר חום בהיר
1/4 כפית פפריקה חריפה או לפי הטעם
2 כפות חומץ אורז
2 כפות שמן
2 כפות רוטב סויה
1 שן שום כתושה
1 כפית ג'ינג'ר טרי כתוש
מיץ לימון טרי לפי הטעם
כוסברה קצוצה
מלח לפי הטעם
500 גר' איטריות פסטה ביצים דקות
1 גזר קטן קלוף
1 מלפפון בינוני קלוף
חופן נבטים
3-4 כפות בוטנים קלופים קלויים וקצוצים
דרך הכנה
- מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב בקערה, טועמים ומוסיפים מלח ופפריקה חריפה לפי הטעם.
- חוצים את המלפפון ומסלקים את הגרעינים, פורסים את המלפפון והגזר לרצועות דקות באורך 3 ס"מ, מניחים בצד.
- מבשלים את האיטריות במים מומלחים קלות עד לדרגת אל-דנטה, מסננים מהמים ומניחים בקערה.
- מוסיפים את הגזר, המלפפון והנבטים, יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים במהירות לציפוי.
- מחלקים לצלחות הגשה, מפזרים מעל כל מנה מעט בוטנים קצוצים ומגישים חם.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- קרם ברולה [אבי מ.] - מתכון בסיסי וגיוונים
- חביתיות במילוי פטריות [אבי מ.] -
- עוגיות שיבולת שועל וצימוקים [אבי מ.] - עוגיות בריאות רכות
- לזניה גבינה וירקות [אבי מ.] -
- סלט כרוב עם אטריות "מג'יק" [פסקל] - כרוב בתוספת תערובת קלויה של אטריות ושקדים, ברוטב חמוץ מתוק
- בצק שוקולד [אבי מ.] - לעיצוב, פיסול או יצירת אלמנטים לקישוט עוגות
- חצילים וקישואים בתחמיץ [אבי מ.] - אצבעות חצילים וקישואים בתחמיץ פיקנטי.