טארט שקדים

10 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» פאי וטארט» קפה
מרכיבים
לתחתית:
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
150 גר' מרגרינה או חמאה
1 ביצה
1/3 כוס סוכר
2 כפות מים
למלית:
5 כפות קונפיטורה טובה לפי הטעם
120 גר' חמאה או מרגרינה
1/2 כוס סוכר
1/3 1 כוסות שקדים מולבנים טחונים
1/4 כוס קמח
1/2 כפית תמצית שקדים
2 ביצים
חצאי שקדים
2 כפות ריבת משמשים
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
150 גר' מרגרינה או חמאה
1 ביצה
1/3 כוס סוכר
2 כפות מים
למלית:
5 כפות קונפיטורה טובה לפי הטעם
120 גר' חמאה או מרגרינה
1/2 כוס סוכר
1/3 1 כוסות שקדים מולבנים טחונים
1/4 כוס קמח
1/2 כפית תמצית שקדים
2 ביצים
חצאי שקדים
2 כפות ריבת משמשים
דרך הכנה
- מערבבים את כל חומרי הבצק לתחתית, אם הבצק עדיים פירורי מוסיפים מעט מים, אם דביק מוסיפים מעט קמח.
- משטחים 2/3 מהבצק על משטח מקומח לעיגול הגדול ב-5 ס"מ מגודל תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. מניחים על התחתית והדפנות, מנקבים את התחתית בעזרת מזלג ומורחים את הקונפיטורה על התחתית.
- את 1/3 הבצק הנותר מרדדים לעלה בעובי 5 מ"מ וחותכים לפסים ברוחב 2 ס"מ, מניחים בצד.
- מחממים את התנור ל-180°.
- מניחים את החמאה, הסוכר, השקדים הטחונים, הקמח, הביצים ותמצית השקדים בקערה, מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה, יוצקים על התחתית ומשטחים.
- מניחים מעל את רצועות הבצק הנותרות, מניחים את השקדים החצויים במרווחים בין הרצועות.
- מכניסים לאפיה של כ-50 דקות או עד להזהבה יפה.
- מוציאים ומצננים על רשת.
- מערבבים את הריבה עם כפית מים חמים, מורחים על הפאי לאחר הצינון.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת