טארט שקדים
10 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» פאי וטארט» קפה
מרכיבים
לתחתית:
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
150 גר' מרגרינה או חמאה
1 ביצה
1/3 כוס סוכר
2 כפות מים
למלית:
5 כפות קונפיטורה טובה לפי הטעם
120 גר' חמאה או מרגרינה
1/2 כוס סוכר
1/3 1 כוסות שקדים מולבנים טחונים
1/4 כוס קמח
1/2 כפית תמצית שקדים
2 ביצים
חצאי שקדים
2 כפות ריבת משמשים
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
150 גר' מרגרינה או חמאה
1 ביצה
1/3 כוס סוכר
2 כפות מים
למלית:
5 כפות קונפיטורה טובה לפי הטעם
120 גר' חמאה או מרגרינה
1/2 כוס סוכר
1/3 1 כוסות שקדים מולבנים טחונים
1/4 כוס קמח
1/2 כפית תמצית שקדים
2 ביצים
חצאי שקדים
2 כפות ריבת משמשים
דרך הכנה
- מערבבים את כל חומרי הבצק לתחתית, אם הבצק עדיים פירורי מוסיפים מעט מים, אם דביק מוסיפים מעט קמח.
- משטחים 2/3 מהבצק על משטח מקומח לעיגול הגדול ב-5 ס"מ מגודל תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. מניחים על התחתית והדפנות, מנקבים את התחתית בעזרת מזלג ומורחים את הקונפיטורה על התחתית.
- את 1/3 הבצק הנותר מרדדים לעלה בעובי 5 מ"מ וחותכים לפסים ברוחב 2 ס"מ, מניחים בצד.
- מחממים את התנור ל-180°.
- מניחים את החמאה, הסוכר, השקדים הטחונים, הקמח, הביצים ותמצית השקדים בקערה, מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה, יוצקים על התחתית ומשטחים.
- מניחים מעל את רצועות הבצק הנותרות, מניחים את השקדים החצויים במרווחים בין הרצועות.
- מכניסים לאפיה של כ-50 דקות או עד להזהבה יפה.
- מוציאים ומצננים על רשת.
- מערבבים את הריבה עם כפית מים חמים, מורחים על הפאי לאחר הצינון.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מרובעי גבינה וריבה [אבי מ.] -
- עוגת דבש וקרם שמנת מתוקה [מיכלי פ] -
- לחם זיתים ואגוזים [אבי מ.] -
- קיש גבינת פטה [אבי מ.] -
- גלידה רכה ונימוחה - פרווה לחלוטין [yoka2] -
- עוגיות זיתים [אורן בר] -
- פסטה אפויה ברוטב 3 גבינות [אבי מ.] -