רביולי גבינה מתוק


לבצק:
140 גר' קמח
1 שקית סוכר וניל
1 ביצה
קורט מלח
250 גר' גבינה "טוב טעם"/"כנען"
70 גר' חמאה או מרגרינה רכה
למלית:
250 גר' גבינה "טוב טעם"/"כנען"
50 גר' אבקת סוכר
1 שקית סוכר וניל
2 חלמונים
4 כפיות שטוחות קורנפלור
50גר' (1/4 כוס)צימוקים
2 כפות רום(משקה)
לציפוי פירורים:
100 גר' פירורי לחם
150 גר' חמאה או מחמאה
מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת תערובת אחידה, לשים מעט ומניחים מכוסה בצד לחצי שעה. מניחים את הצימוקים בקערה קטנה ויוצקים עליהם את הרום, מניחים בצד לספיגת
הנוזלים.
מערבבים בקערה את כל חומרי המלית פרט לצימוקים והרום עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים, מוסיפים את הצימוקים המושרים ומערבבים, מניחים בצד.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעובי 3 מ"מ, קורצים עיגולים בקוטר 6-7 ס"מ בעזרת חותכן, מניחים 1 כפית מלית במרכז כל עיגול, למרוח את שולי הבצק בחלבון טרוף קלות. מקפלים את העיגול לחצי סהר ומהדקים היטב את השוליים.
מכינים את תערובת הפירורים לציפוי, ממיסים את החמאה במחבת ומסיפים את פירורי הלחם, מערבבים לציפוי הפירורים בחמאה, מסירים מהאש.
מחממים מים בסיר בינוני, מביאים לרתיחה ומניחים 4-3 יחידות רביולי במים, מבשלים כ-8 דקות, מוציאים עם כף מסננת לסינון המים, מוסיפים למחבת עם הפירורים ומגלגלים לציפוי הרביולי, מניחים בצלחת הגשה, בוזקים מעט אבקת סוכר מעל ומגישים מיד.
הצעות למליות נוספות:
:: קנפיטורה טובה - 1 כפית על כל עיגול.
:: מלית שוקולד חלב/לבן - 1 קוביה על כל עיגול.
:: מלית גנאש - 1/2 כוס שמנת מתוקה, 1/4 כוס חלב - להביא לרתיחה, לצקת על 150 גר' שוקולד מריר קצוץ ולערבב עד להמסה, לקרר במקרר ל- 12 שעות, להניח 1 כפית שטוחה גנאש על כל עיגול.
:: מלית פרג - 1 כפית על כל עיגול.
:: מלית חלבה 1- כפית על כל עיגול


- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- אוסובוקו טלה על מצע פירה תפוחי אדמה [שף אמיר מרקוביץ'] - בסגנון איטלקי
- קלצונה במילוי גבינות [אבי מ.] -
- עוגת חלבה ופקאן סיני [אורן בר] - מעין עוגת שיש מיוחדת
- עוגיות תמרים מדהימות [hanaw67] -
- מרובעיות פאדג' אגוזים שוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מרובעיות פאדג' עסיסיות בתוספת שוקולד צ'יפס.
- מאפה קישואים [אבי מ.] -
- עוגת חול [אבי מ.] - עוגה אירופאית לקפה במרקם פרורי.