לחמניות צימוקים מתוקות

12 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
מרכיבים
1/2 כוס מים חמימים
1 כפית סוכר
30 גר' שמרים טריים או 1/2 1 כפות שמרים יבשים
150 גר' חמאה או מרגרינה רכה
1/2 כוס סוכר
2 ביצים טרופות
1 חלמון טרוף
2 כפיות מלח
5 כוסות קמח
2/3 כוס חלב חמים
1/2 כוס צימוקים
1 חלמון מהול בכף מים למריחה
שומשום או פרג לקישוט
דרך הכנה
- ממיסים בכוס את כפית הסוכר במים החמימים, מוסיפים את השמרים ומערבבים להמסה, מכסים ומניחים לתסיסה עד לקבלת קצף בגובה הכוס.
- בקערה מקציפים בעזרת כף עץ (במיקסר בעזרת וו הגיטרה) את החמאה עם הסוכר לתערובת אוורירית, מוסיפים את הביצים והחלמון ומקציפים.
- מוסיפים 2 כוסות קמח לסירוגין עם החלב (במיקסר להחליף לוו הלישה), מוסיפים את השמרים המותססים ואת יתרת הקמח ומערבבים היטב, מוסיפים את הצימוקים ולשים בעזרת המיקסר או בלישה ידנית עוד 5 דקות, הבצק צריך להיות רך, יציב ולא דביק, אם יש צורך מוסיפים מעט קמח בלבד.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- תופחים על הבצק להחזרה לנפח המקורי, מחלקים את הבצק ל-12 חלקים, מרדדים כל חלק לעלה אובלי, מגלגלים לגלילה, קולעים כל גלילה ללחמניה.
- מניחים את הלחמניות על נייר אפיה בתבנית תנור, מורחים במעט חלמון ומפזרים מעל שומשום או פרג.
- מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מחממים את התנור ל-180°, מכניסים לאפיה של כ-40 דקות או עד להשחמה יפה.
- מוציאים ומצננים לחלוטין על רשת צינון.
ניתן להחליף את החמאה בשמן, יש צורך בשינוי סדר הוספה ועירבוב החומרים, מוסיפים את השמרים המותססים לקמח, מוסיפים את החלב והסוכר ומערבבים, מוסיפים את הביצים, השמן והמלח וממשיכים ללוש, מוסיפים את הצימוקים בסוף.
הערות
- ניתן לחלק את הבצק ל-3-6 חלקים או יותר להכנת 1-2 חלות בכל צורת עיצוב.
- ניתן להוסיף לבצק מעט תמצית וניל וקורט אגוז מוסקט.
- לחלה פרווה להחליף את החלב במים ואת החמאה במרגרינה (מחמאה).
- לקבלת חלה עשירה ורכה יותר ניתן להוסיף לבצק 2-3 כפות אבקת חלב אמיתי, לא תחליף חלב ולא מלבין קפה, להשיג בחנויות לממכר מוצרי אפיה או במעדניות.
- ניתן להתאים את המתיקות, להפחית או להוסיף מעט סוכר.
- להקפיד על תפיחה מלאה לפני אפיה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- משרה דבש וחרדל לעוף [אבי מ.] -
- מעדן טונה [אלי88888] - טונה מוקפצת
- סלט תחתיות(ארטישוק) ולבבות (דקל) [ינשופית] - סלט קייצי ומרענן
- קבב דגים [tommf] - מתכון מאוד קל וטעים
- עוגת שוקולד וקרמל אגוזים [אבי מ.] - עוגה מומלצת
- פאי שוקולד ואגוזי מקדמיה ללא אפיה [אבי מ.] - פאי שוקולד עשיר ללא אפיה.
- סלט פיטריות [שירינקה] -