עוגת מוס תות שדה
10 מנות
הכנה וקירור
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
לבסיס:
1/2 1 כוסות פירורי ביסקויט
1/2 כוס שקדים קלויים קצוצים דק
3 כפות אבקת סוכר
100 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
למוס:
1/2 כוס חלב
4 כפיות שטוחות אבקת ג'לטין*
250 גר' תות שדה
3/4 כוס אבקת סוכר
3 מיכלי שמנת מתוקה (סה"כ 750 גר')
תותים שלמים לקישוט
*כפיות מדידה, סה"כ 20 גר'
1/2 1 כוסות פירורי ביסקויט
1/2 כוס שקדים קלויים קצוצים דק
3 כפות אבקת סוכר
100 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
למוס:
1/2 כוס חלב
4 כפיות שטוחות אבקת ג'לטין*
250 גר' תות שדה
3/4 כוס אבקת סוכר
3 מיכלי שמנת מתוקה (סה"כ 750 גר')
תותים שלמים לקישוט
*כפיות מדידה, סה"כ 20 גר'
דרך הכנה
- מניחים נייר אפיה בתחתית תבנית 24 קפיצית או עם תחתית נשלפת.
- שוטפים את התותים ומסירים את העוקצים, מייבשים וחותכים לחצאים, מניחים בצד.
- מערבבים את כל מרכיבי הבסיס לתערובת פירורי אחידה, משטחים על תחתית התבנית ומעט על הדפנות, מהדקים בעזרת גב כף.
- יוצקים את החלב לקערה קטנה ומפזרים את הג'לטין מעל, מניחים ל-5 דקות לספיגת הנוזל ותפיחה, מחממים במיקרוגל או בכלי כפול עד להמסה מושלמת.
- מעבירים את התותים, 1/2 כוס אבקת הסוכר, והג'לטין המומס לקערת מעבד מזון ומפעילים במספר פולסים לקבלת מחית, לא לעבד יתר על המידה, רצוי שישארו פיסות תות בתערובת.
- מצננים את התערובת עד לסמיכות פודינג.
- מקציפים את השמנת עם יתרת אבקת הסוכר לקצפת יציבה, נוטלים 5 כפות מהקצפת ומערבבים היטב עם תערובת הפרי להשוואת מרקם, מקפלים בעדינות את יתרת הקצפת לתערובת הפרי לתערובת אחידה.
- מניחים שקף או נייר אפיה בהיקף הפנימי של התבנית.
- יוצקים את המוס לתבנית ומחליקים, מאחסנים במקרר ל-8 שעות לפחות עד להתייצבות.
- מסמנים פרוסות על העוגה ומניחים תות שדה על כל פרוסה, מורחים את התות במעט סירופ תירס או ריבת משמשים מומסת ומצוננת.
הערות
- לגירסת פרווה - להחליף את החלב במים ואת השמנת המתוקה בשמנת צמחית.
- לשימוש בעלי גלטין - להחליף את האבקה ב- 4 עלים, להשרות במים לריכוך, לסחוט מהמים, להוסיף לחלב לחמם ולהמיס.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- מאלבי [אבי מ.] -
- תפוחי אדמה צלויים בתנור ברוזמרין, שמן זית ותבלינים [tommf] - קריספיים בחוץ ורכים בפנים - תענוג
- נקניקיות מצופות [אבי מ.] - נקניקיות על מקל מצופות בבצק תירס.
- בלינצ'ס מתוק [אורן בר] - במילוי קצפת ברוטב שוקולד
- עוגת שוקולד שמנת חמוצה [אבי מ.] - השמנת החמוצה מעניקה לעוגה רכות וטעם נפלא.
- סלט תפוחי עץ וכרוב [אבי מ.] -
- לחם גרוזיני Shotis [אבי מ.] -