עוגת מוס תות שדה

10 מנות
הכנה וקירור

קושי: בינוני
» עוגות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
לבסיס:
1/2 1 כוסות פירורי ביסקויט
1/2 כוס שקדים קלויים קצוצים דק
3 כפות אבקת סוכר
100 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
למוס:
1/2 כוס חלב
4 כפיות שטוחות אבקת ג'לטין*
250 גר' תות שדה
3/4 כוס אבקת סוכר
3 מיכלי שמנת מתוקה (סה"כ 750 גר')
תותים שלמים לקישוט
*כפיות מדידה, סה"כ 20 גר'
1/2 1 כוסות פירורי ביסקויט
1/2 כוס שקדים קלויים קצוצים דק
3 כפות אבקת סוכר
100 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
למוס:
1/2 כוס חלב
4 כפיות שטוחות אבקת ג'לטין*
250 גר' תות שדה
3/4 כוס אבקת סוכר
3 מיכלי שמנת מתוקה (סה"כ 750 גר')
תותים שלמים לקישוט
*כפיות מדידה, סה"כ 20 גר'
דרך הכנה
- מניחים נייר אפיה בתחתית תבנית 24 קפיצית או עם תחתית נשלפת.
- שוטפים את התותים ומסירים את העוקצים, מייבשים וחותכים לחצאים, מניחים בצד.
- מערבבים את כל מרכיבי הבסיס לתערובת פירורי אחידה, משטחים על תחתית התבנית ומעט על הדפנות, מהדקים בעזרת גב כף.
- יוצקים את החלב לקערה קטנה ומפזרים את הג'לטין מעל, מניחים ל-5 דקות לספיגת הנוזל ותפיחה, מחממים במיקרוגל או בכלי כפול עד להמסה מושלמת.
- מעבירים את התותים, 1/2 כוס אבקת הסוכר, והג'לטין המומס לקערת מעבד מזון ומפעילים במספר פולסים לקבלת מחית, לא לעבד יתר על המידה, רצוי שישארו פיסות תות בתערובת.
- מצננים את התערובת עד לסמיכות פודינג.
- מקציפים את השמנת עם יתרת אבקת הסוכר לקצפת יציבה, נוטלים 5 כפות מהקצפת ומערבבים היטב עם תערובת הפרי להשוואת מרקם, מקפלים בעדינות את יתרת הקצפת לתערובת הפרי לתערובת אחידה.
- מניחים שקף או נייר אפיה בהיקף הפנימי של התבנית.
- יוצקים את המוס לתבנית ומחליקים, מאחסנים במקרר ל-8 שעות לפחות עד להתייצבות.
- מסמנים פרוסות על העוגה ומניחים תות שדה על כל פרוסה, מורחים את התות במעט סירופ תירס או ריבת משמשים מומסת ומצוננת.
הערות
- לגירסת פרווה - להחליף את החלב במים ואת השמנת המתוקה בשמנת צמחית.
- לשימוש בעלי גלטין - להחליף את האבקה ב- 4 עלים, להשרות במים לריכוך, לסחוט מהמים, להוסיף לחלב לחמם ולהמיס.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- מרק כתום [לינדה7] - מרק עדשים כתומים
- גלילות פילו במלית פרג [אבי מ.] - גלילות בצק פילו פריך במלית פרג.
- נזיד עדשים [אבי מ.] - כמנה או תוספת למנה עיקרית
- פרחי כרובית ממולאים [אבי מ.] - פרחי כרובית ממולאים בבשר טחון ברוטב עגבניות
- פיצת בשר תורכית [אבי מ.] - פיצה נהדרת עם בשר טחון מתובל.
- פילה סלמון ברוטב סילאן [ראובן מ.] - מאת אתי קולט - "חצר כנרת", יצרנית מוצרי התמרים המובילה בישראל
- מאפה כרובית ופטריות [אבי מ.] - 240 קלוריות למנה.