פלאן שוקולד עם קומפוט תפוזים
לקרמל:
1/2 כוס סוכר
3 כפות מים
לפלאן:
1/2 כוס סוכר
1 כוס חלב
1 כוס שמנת
1 ביצה
7 חלמונים
1 כף ליקר טריפל סאק
1 כף ברנדי טוב
1/2 כוס קקאו מנופה
מכינים את הקרמל, מערבבים ומחממים את הסוכר והמים בסיר קטן עד להמסת הסוכר, ממשיכים לבשל ללא ערבוב עד שהסוכר הופך לקרמל בגוון חום בהיר, להזהר שלא לשרוף את הקרמל, מסירים מהאש ויוצקים ל-6 תבניות פלאן.
מכינים את הפלאן, מערבבים בסיר את החלב, השמנת ו 1/4 כוס סוכר תוך כדי חימום על להבה בינונית, מסירים מהאש.
בקערה נפרדת טורפים את הביצה, החלמונים, 1/4 כוס הסוכר הנותרת, הליקר והברנדי, מוסיפים את הקקאו המנופה ומערבבים היטב שלא יווצרו גושים, מוסיפים את תערובת הביצים לחלב החם בבחישה עד לקבלת תערובת אחידה, יוצקים את התערובת לכלי הפלאן על הקרמל ומניחים בתבנית נוספת מלאה במים חמים עד גובה מחצית גובה כלי הפלאן, מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות או עד שהתערובת מתייצבת והמרכז עדיין רוטט, מוציאים ומצננים 20 דקות, מעבירים את כלי הפלאן למקרר למשך לילה.
להגשה:
מעבירים סכין בהיקף התבניות והופכים על צלחות הגשה, מגישים עם קומפוט תפוזים:
3 תפוזים
1/2 כוס צימוקים
3 כפות מיץ לימון טבעי
מסירים את קליפת התפוזים בעזרת סכין עד לחשיפת בשר התפוז, מבצעים חתכים ומוציאים את הפלחים ללא הקרומים לסיר, סוחטים את שארית התפוזים לתוך הסיר ומוסיפים את הצימוקים ומיץ הלימון, מבשלים על להבה בינונית עד לרתיחה, ממשיכים לבשל עד צימצום הנוזלים לחצי, מסירים מהאש ומצננים.
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- עוגת גבינה קלילה [סטלה] -
- אוסובוקו עגל [אבי מ.] - מנה בשר איטלקית מעולה.
- עוגת קרמבו הכי טעימה בעולם [לאהמ] -
- מרק בטטות [אבי מ.] -
- צלעות בקר בתנור [tommf] - קל ביותר וטעים וטעים
- עוגת גבינה אפויה [אבי מ.] - עוגת גבינה אפויה קלאסית, גבוהה, אורירית ונימוחה.
- עוגת גוגלהוף [אבי מ.] - עוגת שמרים בתבנית גוגלהוף, מהעוגות הפופולריות באירופה.