Pesto
תפריט
א', 10 נוב 2024, 14:31
110500 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק ארטישוק ירושלמי

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5778   

מרק ארטישוק ירושלמי
6 מנות
בישול
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» מרקים» או ארוחה קלה
 
מרכיבים

3 כפות שמן זית
1 כרישה פרוסה, החלק הלבן בלבד
2 שיני שום קצוצות
6 כוסות מרק עוף או ירקות
2 תפוחי אדמה בינוניים
500 גר' ארטישוק ירושלמי קלוף
1 גזר בינוני חתוך לקוביות
1/2 כפית טימין יבש
מלח ופלפל לפי הטעם
1 בצל ירוק פרוס

דרך הכנה
  1. פורסים את הכרישה, מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הכרישה ומטגנים עד לשקיפות.
  2. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
  3. מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה, חותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות ומוסיפים למרק, מוסיפים את הטימין ומביאים לרתיחה, מבשלים עד להתרככות תפוחי האדמה.
  4. בעזרת בלנדר מוט או בעזרת מועך תפוחי אדמה מועכים את התערובת, מוסיפים את הגזר ואת הארטישוק הירושלמי כשהוא חתוך לקוביות ומבשלים עד להתככות הארטישוק, אם יש צורך מוסיפים עוד מרק או מים חמים לסמיכות לפי הטעם.
  5. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  6. מוסיפים את הבצל הירוק הפרוס, מבשלים עוד דקה ומגישים.
אין תגובות עדיין
מרק ארטישוק ירושלמי By , 2006-01-17T10:01:18+02:00 מרק ארטישוק ירושלמי Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 3 כפות שמן זית1 כרישה פרוסה, החלק הלבן בלבד2 שיני שום קצוצות6 כוסות מרק עוף או ירקות2 תפוחי אדמה בינוניים500 גר' ארטישוק ירושלמי קלוף 1 גזר בינוני חתוך לקוביות... Instructions: פורסים את הכרישה, מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הכרישה ומטגנים עד לשקיפות.מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה, חותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר