Pesto
תפריט
ה', 12 דצמ 2019, 16:39
110436 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

תבשיל אורז, איטריות פסטה ושקדים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 3359   

תבשיל אורז, איטריות פסטה ושקדים
3 מנות
בישול
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» תוספות» או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
2 כפות שמן
חופן איטריות פסטה ביצים דקות
חופן שקדים מולבנים
1 כוס אורז ארוך("פרסי")
1/2 1 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח
דרך הכנה
  1. שוטפים את האורז במסננת, מסננים היטב.
  2. מחממים את השמן בסיר עם מכסה תואם על להבה בינונית, מוסיפים את השקדים ומטגנים עד להשחמה קלה בלבד.
  3. מוסיפים את האיטריות, מטגנים בבחישה עד להזהבה.
  4. מוסיפים את האורז ומערבבים.
  5. מוסיפים את המים הרותחים והמלח ומערבבים, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים ללהבה נמוכה מאד.
  6. מבשלים עד לספיגת המים, בודקים רק לאחר 10 דקות, מטים את הסיר ובודקים אם יש עדיין מים בתחתית הסיר, אם יש מבשלים כשהסיר מכוסה עוד דקה שתיים.
  7. מניחים כ-8 דקות ללא בישול בסיר מכוסה.
  8. מסירים את המכסה, מפרידים בעדינות את הגרגרים בעזרת מזלג ומניחים להתנדפות האדים.
הערות
  • ניתן להוסיף 1/4 כוס צימוקים לסיר בסיום הבישול ועם הפרדת האורז.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא כתוב שהבישול הוא 10 דקות, כתוב לבדוק אחרי 10 דקות כי יש הבדל בזמן הבישול בסוגי אורז שונים ובתנאי שהוספת...»»
2
רציתי לדעת האם אחרי 10 דקות על אש נמוכה ועוד 8 דקות ללא בישול, יש מצב בכלל שהאורז יהיה מוכן? כשאני מבשלת...»»
1
ציון 10
ניסיתי את המתכון והוא טעים מאד מאד, ממליצה עליו בחם, בתיאבון.
תבשיל אורז, איטריות פסטה ושקדים By , 2006-01-05T07:01:55+02:00 תבשיל אורז, איטריות פסטה ושקדים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 3 Tags: none Ingredients: - 2 כפות שמןחופן איטריות פסטה ביצים דקותחופן שקדים מולבנים1 כוס אורז ארוך("פרסי")1/2 1 כוסות מים רותחים1 כפית מלח... Instructions: שוטפים את האורז במסננת, מסננים היטב. מחממים את השמן בסיר עם מכסה תואם על להבה בינונית, מוסיפים את השקדים ומטגנים עד להשחמה קלה בלבד. מוסיפים את האיטריות, מטגנ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר