פרוסות חצילים וגבינה ברוטב עגבניות
![פרוסות חצילים וגבינה ברוטב עגבניות פרוסות חצילים וגבינה ברוטב עגבניות](pictures/recipe_img/1eggplant.jpg)
5 מנות
טיגון
![](images/icons/clock.gif)
קושי: בינוני
» מתאבנים» או ארוחה קלה
מרכיבים
20 פרוסות חצילים בגודל שווה
למלית:
400 גר' גבינה שמנת
150 גר' גבינה בולגרית מפוררת
100 גר' גבינה צפתית רכה מגורדת
150 גר' גבינה לבנה 9%
4 כפות בצל ירוק החלק הירוק בלבד קצוץ דק
4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
1/4 כפית פלפל לבן
לרוטב עגבניות:
5 עגבניות בינוניות
2-3 שיני שום קצוצות דק
4 כפות שמן זית
2 כפות טימין קצוץ
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כפית סוכר
למלית:
400 גר' גבינה שמנת
150 גר' גבינה בולגרית מפוררת
100 גר' גבינה צפתית רכה מגורדת
150 גר' גבינה לבנה 9%
4 כפות בצל ירוק החלק הירוק בלבד קצוץ דק
4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
1/4 כפית פלפל לבן
לרוטב עגבניות:
5 עגבניות בינוניות
2-3 שיני שום קצוצות דק
4 כפות שמן זית
2 כפות טימין קצוץ
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כפית סוכר
דרך הכנה
- מטגנים את פרוסות החצילים בשמן חם במחבת עד להזהבה יפה, מוציאים על נייר מגבת לסיפגת עודפי שמן.
- מערבבים את כל חומרי המלית בקערה לתערובת אחידה, מניחים בצד.
- חולטים את העבגניות במים רותחים למספר שניות ומסירים את הקליפה, חוצים את העגבניות ומגלענים את הגרעינים, את העגבניות קוצצים דק בסכין.
- מחממים את השמן במחבת כבדה, מוסיפים את העבניות ושאר מרכיבי הרוטב ומטגנים כ-8 דקות, מערבבים, בודקים תיבול מלח ופלפל ומסירים מהלהבה, מצננים.
- מניחים בצלחת אישית פרוסת חציל ועליה מניחים 2 כפות מלית משטחים ומניחים עוד פרוסה ושוב מלית פרוסה ומלית ופרוסה אחרונה למעלה, סך הכל 4 פרוסות חצילים ושלוש שכבות מלית.
- יוצקים מעט רוטב עגבניות סביב החצילים ומפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה מעל, מגישים בטמפרטורת החדר.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תרד וגבינת קוטג [אבי מ.] - פשטידה קלת הכנה
- ירקות אנטי פסטי [אבי מ.] - מתכון של השף ויקטור כהן עבור ובאדיבות "דורות - מוצרי שום ותיבול".
- פאי תפוחים ופרורים [אבי מ.] -
- עוגת טריקולד [ניקי ב] -
- סלט חצילים ועגבניות איטלקי [אבי מ.] -
- עוגת שייש [אבי מ.] - עוגה בחושה פופולרית בטעם וניל ושוקולד.
- כרוכית במילוי תמרים או פרג [אבי מ.] - כרוכיות בצק פריך במלית תמרים או פרג