טארט תות שדה בקרם וניל
טארט במלית קרם פטיסייר ותותים

8 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» פאי וטארט» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
לתחתית הטארט:
3/4 1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/3 כוס סוכר
150 גר' חמאה או מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
2 כפות מים
3 כפות ריבת משמשים מומסת
למלית:
1 כוס חלב
מקל וניל חצוי
2 חלמונים
1/3 כוס סוכר
3 כפות קורנפלור
150 גר' שמנת מתוקה
1 סלסלה תות שדה
3 כפות ריבת משמשים
3/4 1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/3 כוס סוכר
150 גר' חמאה או מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
2 כפות מים
3 כפות ריבת משמשים מומסת
למלית:
1 כוס חלב
מקל וניל חצוי
2 חלמונים
1/3 כוס סוכר
3 כפות קורנפלור
150 גר' שמנת מתוקה
1 סלסלה תות שדה
3 כפות ריבת משמשים
דרך הכנה
- מחממים תנור ל-200°, מכינים תבנית פאי 24 עמוקה.
- להכנת התחתית - מנפים את הקמח ואבקת האפיה ומעבירים לקערת מעבד מזון, מוסיפים את הסוכר והחמאה ומפעילים בפולסים עד לקבלת בצק פירורי, מוסיפים את הביצה ומפעילים מעט, מוסיפים את המים לפי הצורך רק עד שהבצק מתאחד, לא לערבב יתר על המידה.
- לשים מעט את הבצק על משטח מקומח קלות, אם הבצק רך או דביק מכניסים לחצי שעה למקרר עטוף בניילון.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול הגדול ב-5 ס"מ מקוטר תבנית הפאי, משטחים על התחתית והדפנות, מחוררים את הבצק בתחתית הפאי.
- מניחים רדיד אלומיניום או נייר אפיה בתבנית על וצמוד לבצק, מניחים מעל שעועית יבשה או אורז כ"משקל", מכניסים לאפיה של 8 דקות, מוציאים ומסירים את הרדיד עם השעועית, מורידים את חום התנור ל-180° ומכניסים שוב לאפיה עד להזהבה יפה, מוציאים ומצננים על רשת, מורחים את ריבת המשמשים על כל שטח התחתית האפויה בעודה חמה, תחתית ודפנות פנימיות, מניחים לצינון.
- להכנת הקרם - מרתיחים בסיר את החלב ומקל הוניל.
- מוציאים את מקל הוניל ומגרדים לנוזל את גרגרי הוניל.
- מערבבים בקערה את החלמונים, הסוכר והקורנפלור.
- שופכים מעט מהחלב הרותח לקערת החלמונים, מערבבים היטב.
- מעבירים את תערובת החלמונים לסיר ובוחשים, מחזירים לבישול בבחישה עד להסמכה, לא לבשל יתר על המידה!
- מצננים, מקררים ללילה במקרר מכוסה בניילון צמוד לקרם.
- ניתן להעשיר את הקרם בשמנת מוקצפת, מקציפים את השמנת המתוקה, לקראת אמצע ההקצפה להוסיף את קרם הפטיסרי הקר ומקציפים עד שלקבלת קרם אחיד וחלק.
- יוצקים את הקרם לתחתית האפויה המצוננת, מחליקים לגובה שווה.
- פורסים את התותים לאורכם, מניחים על הקרם.
- מחממים מעט את הריבה להמסה ומצננים, מורחים בעזרת מברשת על התותים לתוספת ברק ושימור התותים.
- מאחסנים במקרר עד להגשה, מוציאים מהמקרר 15 דקות לפני ההגשה.
הערות
- ניתן להכין את הטארט גם עם קרם אינסטנט פודינג - 1 שקית אינסטנט פודינג וניל, 3/4 כוס חלב, 1 מיכל שמנת מתוקה, להקציף יחד עד לקבלת קרם.
- ניתן להשתמש ב-1 כפית בתמצית וניל טובה במקום מקל הוניל.
- ניתן להוסיף ולשלב פירות פרוסים אחרים כמו קיווי.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת קצפת וגרעיני רימונים [ראובן מ.] - באדיבות "טרי בריא" - מוצרים על בסיס גרגירי רימון ופירות טריים
- עוגת גבינה מדהימה [אורן בר] -
- בוטנים קלויים [ראובן מ.] - פיצוחים מעשה בית - טעים יותר מקנוי ומחזיק זמן
- שושני שמרים במילוי קרם פטיסייר ושוקולד צ'יפס [mirich] -
- עוגה לבנה רכה עם הפתעה [תמילושה] - מושלמת ליד תה או קפה
- מאפה פטריות [סוזיה] -
- שטרודל דובדבנים - הונגרי [aliza_325] - טעים חם או קר