לביבות צימוקים וחמוציות בניחוח הדרים
לביבות צימוקים וחמוציות (קראנבריז), מתוקות וטעימות, בין היתר מכילות אורז מבושל שמעניק להן מרקם מיוחד
מתכון של WAN מפורום מתכונים ב"תפוז"

24 מנות
טיגון
קושי: קל הכנה
» מתאבנים» או ארוחה קלה
מרכיבים
1/2 כוס אורז לא מבושל (120 גר')
1 כוס קמח רגיל מנופה
1 כפית אבקת אפיה.
1/2 כוס סוכר רגיל
2 כפות סוכר דמררה או חום בהיר*
1/2 כפית קינמון או יותר-לפי הטעם
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית רום (לא חובה)
2 ביצים גדולות מופרדות.
קורט מלח
6 כפות חלב, מים או מיץ
גרידת קליפה מלימון שלם
גרידת קליפה מחצי תפוז
כ-50 גר' צימוקים וחמוציות (קראנבריז)**
*או את כל הכמות בסוכר רגיל
**להשיג בחנויות לפירות יבשים ובמרכולים
1 כוס קמח רגיל מנופה
1 כפית אבקת אפיה.
1/2 כוס סוכר רגיל
2 כפות סוכר דמררה או חום בהיר*
1/2 כפית קינמון או יותר-לפי הטעם
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית רום (לא חובה)
2 ביצים גדולות מופרדות.
קורט מלח
6 כפות חלב, מים או מיץ
גרידת קליפה מלימון שלם
גרידת קליפה מחצי תפוז
כ-50 גר' צימוקים וחמוציות (קראנבריז)**
*או את כל הכמות בסוכר רגיל
**להשיג בחנויות לפירות יבשים ובמרכולים
דרך הכנה
- לנפות יחד את הקמח ואבקת אפיה לקערה.
- לבשל את האורז בהרבה מים רגילים עד שהוא מתרכך אך לא דייסתי ולא רך מדי, לסנן מהמים ולשטוף, להשאיר במסננת לקרור מוחלט.
- לערבב בקערה את החלמונים עם החלב, להוסיף את הסוכר ולערבב היטב, להוסיף את שאר החומרים היבשים לאט ותוך כדי ערבוב.
- להוסיף את האורז המסונן והקר, להוסיף קליפת הדרים וניל ורום.
- להקציף חלבונים במקצף ידני לקצף, לקפל את הקצף לתוך התערובת, להוסיף את הצימוקים והחמוציות בקיפול.
- לחמם מחבת כבדה או טפלון משומנת קלות, בעזרת כף להניח כמות מהתערובת ולטגן עד להזהבה, להפוך ולטגן מהצד השני.
- להוציא לספיגת עודי שמן על נייר מגבת.
- ניתן להכין את הלביבות במחבת חשמלית משומנת קלות, לחמם לחום בינוני, להניח בכף ולכסות במכסה לזמן קצר.
- להגשה - עם גבינה מעורבבת עם ריבה, גבינת "דניאלה" או שמנת חמוצה מעורבבת בריבה אדומה חמצמצה.
מתכון וצילום: WAN
הערות
- ניתן להשתמש בכל פרי יבש קצוץ.
- ניתן להכין מהתערובת מאפינס, יש להוסיף 1/3 כוס שמן וביצה נוספת.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת גבינה ללא בצק [אבי מ.] -
- עוגות שוקולד "לבה" [אבי מ.] - עוגת פונדנט שוקולד אישית עם מרכז שוקולד נוזלי, ניתן להכין מספר ימים מראש ולאפות ממש לפני ההגשה
- קריש פירות [אבי מ.] -
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת
- לזניה מצות ופטריות [אבי מ.] - חלבי
- עוגיות קוקוס רכות [אבי מ.] - עגיות הקוקוס הפופולריות בפסח.
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא