מוס לימונצ'לו
4 מנות
הכנה וקירור
עתיר קלוריות
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» קינוחים» צהריים - ערב
מרכיבים
4 חלמונים
1/2 כוס סוכר
1/8 כפית מלח
1/4 כוס ליקר לימונצ'לו
250 מיל' שמנת מתוקה
8 אצבעות בישקוטים
פירות טריים לקישוט
מעט ריבת משמשים
דרך הכנה
- מניחים קערה על סיר ובו מים רותחים קלות, משגיחים שהמים לא יגעו בתחתית הקערה.
- יוצקים לקערה את החלמונים, 1/4 כוס סוכר והמלח ומקציפים, מוסיפים את הליקר וממשיכים להקציף כ-5 דקות עד שהתערובת מסמיכה ומשלשת את ניפחה, התערובת צריכה להיות סמיכה במידה כזאת שכאשר מנטפים אותה היא שומרת על הצורה ואינה נמרחת מייד.
- מעבירים את הקערה לכלי ובו מי קרח ומצננים בערבוב קל לטמפרטורת החדר.
- מקציפים את השמנת עם יתרת הסוכר לקצפת יציבה, מקפלים לתערובת הקציפה המצוננת.
- מורחים את אצבעות הבישקוטים במעט לימנצ'לו ושוברים כל אחת לשניים, יוצקים מעט מוס לתחתית גביע קינוח, מניחים שני חצאי בישקוטים ויוצקים שוב שכבת מוס ועליה שני חצאי בישקוטים ומסיימים בשכבת מוס.
- מצננים את הגביעים מכוסים במקרר לשעה או עד 24 שעות.
- להגשה מניחים פירות טריים חצויים מעל ומורחים אותם במעט ריבת משמשים מומסת בחימום עם מעט ליקר.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תרד וגבינת קוטג [אבי מ.] - פשטידה קלת הכנה
- ירקות אנטי פסטי [אבי מ.] - מתכון של השף ויקטור כהן עבור ובאדיבות "דורות - מוצרי שום ותיבול".
- פאי תפוחים ופרורים [אבי מ.] -
- עוגת טריקולד [ניקי ב] -
- סלט חצילים ועגבניות איטלקי [אבי מ.] -
- עוגת שייש [אבי מ.] - עוגה בחושה פופולרית בטעם וניל ושוקולד.
- כרוכית במילוי תמרים או פרג [אבי מ.] - כרוכיות בצק פריך במלית תמרים או פרג