רוטב קרמל
ליציקה על קינוחים ומאפים

בישול

קושי: בינוני
» רטבים
מרכיבים
1 כוס סוכר
2 כפות מים
1 כף סירופ תירס או דבש
3/4 כוס מים חמים
1 כפית תמצית וניל
דרך הכנה
- ממיסים את הסוכר, המים והסירופ בסיר בבחישה, מסירים גבישי סוכר מדפנות הסיר עם מברשת שיער רטובה.
- ממשיכים לבשל ללא בחישה עד לקבלת קרמל חום כהה, מסירים מייד מהאש וטובלים את תחתית הסיר בקערת מים להפסקת הבישול.
- מוסיפים לקרמל את המים החמים ומערבבים, התערובת תתקשה מעט, מחממים שוב עד להמסה ומסירים מהאש.
- מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים.
- שומרים בכלי סגור לאחר צינון עד לשימוש.
- ניתן להוסיף לתערובת 1/4 כוס אגוזי לוז או פקאן קלויים גרוסים דק.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- צמת שוקולד [אבי מ.] - לא מבצק שמרים
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- מרק עדשים [אבי מ.] -
- עוגת גבינה פסיפלורה [אבי מ.] - עוגה קרה
- פסטו [oved.shina] - פסטו
- פאי אגסים [אבי מ.] - פאי במלית שקדים ואגסים פרוסים.
- עוגות שוקולד "לבה" [אבי מ.] - עוגת פונדנט שוקולד אישית עם מרכז שוקולד נוזלי, ניתן להכין מספר ימים מראש ולאפות ממש לפני ההגשה