עוגת זר קרם ופירות
Paris Brest עוגת בצק רבוך במלית קרם ותותים
10 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
מרכיבים
לבצק הרבוך:
250 גר' חלב
125 גר' חמאה
2 כפיות סוכר
קורט מלח
200 גר' קמח מנופה
6 ביצים
לקרם:
1/4 1 כוסות חלב
מקל וניל חצוי או 1 כפית תמצית ויל
1 חלמון
1 ביצה
1/3 כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
2 כפות קמח
500 גר' שמנת מתוקה
500 גר' תותים
דרך הכנה
- להכנת הבצק - מחממים את המים והחמאה בסיר עד להמסת החמאה, מביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים, מוסיפים לסיר את כל כמות הקמח בבת אחת ובוחשים היטב.
- מערבבים במהירות עד לקבלת מסה אחידה הנפרדת מדפנות הסיר, מסירים מהאש, משטחי את כדור הבצק בתחתית הסיר ומניחים לצינון של 10 דקות.
- מוסיפים לתערובת את הביצים, אחת אחת, מערבבים היטב להבלעת הביצה בתערובת לפני הוספת הביצה הבאה, ניתן ורצוי לעשות פעולה זאת בעזרת מיקסר ידני או עומד.
- התערובת צריכה להיות בסמיכות כזאת שהתערובת נופלת בגושים מכף, יתכן ולא יהיה צורך בביצה השישית.
- מחממים את התנור ל-200°.
- מסמנים עיגול בקוטר 24-25 ס"מ על נייר אפיה, מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנטר עגול חלק בקוטר 14 מ"מ, או לשקית ניילון חזקה וקוטמים את קצה השקית.
- מזלפים טבעת ראשונה בצמוד לסימון על הנייר, מזלפים טבעת שנייה פנימית (בתוך הראשונה), מזלפים טבעת שלישית מעל ובין שתי הטבעות (כשכבה שניה מעל ובחיבור שבין הטבעות הקודמות).
- מורחים בעדינות המעט ביצה טרופה ומכניסים לאפיה של 40 דקות או עד להשחמה ותפיחה יפה של המאפה, לא פותחים את דלת התנור בחצי השעה הראשונה לאפיה.
- מוציאים וצננים מעט, חוצים את הטבעת לרוחבה, הופכים ומניחים על נייר האפיה ומחזירים לתנור לעוד מספר דקות לייבוש פנים המאפה.
- להכנת הקרם - מרתיחים בסיר את החלב ומקל הוניל.
- מוציאים את מקל הוניל ומגרדים לנוזל את גרגרי הוניל.
- מערבבים בקערה את החלמונים, הסוכר, הקורנפלור והקמח.
- שופכים מעט מהחלב הרותח לקערת החלמונים, מערבבים היטב.
- מעבירים את תערובת החלמונים לסיר ובוחשים, מחזירים לבישול בבחישה עד להסמכה, לא לבשל יתר על המידה!
- מצננים, מקררים ללילה במקרר מכוסה בניילון צמוד לפני הקרם.
- מקציפים את השמנת המתוקה, לקראת אמצע ההקצפה מוסיפים את הקרם ומקציפים עד לקבלת קרם אחיד וחלק.
- שוטפים את התותים ומייבשים, מסירים את העוקצים וחוצים את התותים.
- מזלפים או מורחים את הקרם על בסיס המאפה, מניחים חצאי תותים בצפיפות על הקרם, מזלפים את יתרת הקרם מעל התותים ומכסים במחצית השניה של המאפה.
- מפזרים מעט אבקת סוכר מעל ומקשטים בתותים שלמים נוספים.
הערות
- ניתן להכין את המאפה עם מים ומרגרינה למאפה פרווה.
- ניתן להחליף את הקרם בקרם אינסטנט פודינג עם שמנת מתוקה או צמחית.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- עוגת בננות [אבי מ.] - עוגת בננות נימוחה.
- סלט פסטה יווני [אבי מ.] -
- קרם קפוצ'ינו [אבי מ.] -
- פילה סלמון בתנור [גן ירק] - מעדן בריא בקלי קלות
- עוגת קפוצ'ינו [מוזית] - עוגה בחושה
- כדורי עוף פריכים [רגבקוק] -
- עוגת חלבה עם סילאן [כבביה] -