אצבעות מוצרלה ורטבים
אצבעות מוצרלה בציפוי פריך ו-4 רטבים לבחירה

4 מנות
טיגון

קושי: בינוני
» מתאבנים» או ארוחה קלה
מרכיבים
500 גר' גבינת מוצרלה*
3/4 כוס קמח
3 ביצים
1 כוס פירורי לחם
1/2 כפית בזיליקום יבש
1/4 כפית אבקת חרדל
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית מלח
* ניתן להשמש גם בגבינת עמק או קשקבל
3/4 כוס קמח
3 ביצים
1 כוס פירורי לחם
1/2 כפית בזיליקום יבש
1/4 כפית אבקת חרדל
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית מלח
* ניתן להשמש גם בגבינת עמק או קשקבל
דרך הכנה
- מוציאים את כדורי המוצרלה מהנוזלים ומייבשים, חותכים את הכדורים לרצועות בעובי 1X1 ס"מ.
- מניחים את הקמח בקערה, מניחים את פירורי הלחם בקערה נוספת, מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב, את הביצים טורפים בקערה נוספת.
- טובלים את רצועות הגבינה בקמח לציפוי ומנערים את העודפים, טובלים בביצה הטרופה ומייד בתערובת פירורי הלחם, מניחים על צלחת בצד עד לסיום ציפוי כל הרצועות.
- חוזרים על פעולת הטבילה בביצה ובפירורי הלחם שוב, מניחים בצלחת ומעבירים למקפיא לשעתיים.
- מחממים שמן בגובה 1 ס"מ במחבת, מטגנים את הרצועות עד להזהבה מכל הצדדים, לא מעבר לכך שכן הגבינה תתחמם ותפרוץ החוצה, מוציאים ומניחים על נייר מגבת לספיגת עודפי השמן.
- מגישים חם עם אחד מהרטבים.
רוטב חרדל:
1/2 כוס יוגורט
1/2 כוס מיונז
2 כפות חרדל
2 כפיות חרדל גס
לערבב את כל החומרים בקערה קטנה, לטעום ולתבל במלח ופלפל לבן לפי הטעם.
רוטב שמנת חמוצה:
1 כוס שמנת חמוצה
4 כפות עירית קצוצה דק
1 כף בצל יבש קצוץ דק מאד
1/2 כפית טימין יבש
לערבב את כל החומרים בקערה קטנה, להמליח לפי הטעם ולהניח לספיגת טעמים לשעה.
רוטב שמנת חמוצה וצ'ילי מתוק:
1 כוס שמנת חמוצה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כף בצל יבש קצוץ דק מאד
לערבב את כל החומרים בקערה קטנה, להמליח לפי הטעם ולהניח לספיגת טעמים לשעה.
רוטב אדום:
1/2 כוס קטשופ
1 כף רוטב ווסטרשיר
1 כף חומץ בלסמי
2 כפות עירית קצוצה
2 טיפות טבסקו
לערבב את כל החומרים בקערה קטנה, להמליח לפי הטעם.
הערות
- להקפיד לא לטגן יתר על המידה אחרת הגבינה תפרוץ מהמעטפת.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגיות כעכ תוניסיות [cohenshoshh] - כעכ
- סלט חצילים וגמבה [אם הנסיכות] -
- רוגלאך מבצק שמרים קר [אבי מ.] - רוגלאך רכים ועשירים.
- קיש גבינת פטה [אבי מ.] -
- פטוצ'יני ברוטב פטריות בשמנת מוקרם [מירי 1] - איטריות ברוטב פטריות
- נתחי סינטה וירקות מוקפצים ברוטב סצ'ואן [מירי 1] - רצועות בשר וירקות מוקפצים
- עוגת פאדג' שוקולד ודבש [אבי מ.] -