עוגת שקדים ופולנטה
עוגת שקדים איטלקית לחה משודרגת עם קמח תירס, מתכון של רות רוג'רס - "ריבר קפה"

10 מנות
אפיה
עתיר קלוריות

קושי: בינוני
» עוגות
מרכיבים
450 גר' שקדים מולבנים
450 גר' סוכר (1/4 2 כוסות)
450 גר' חמאה רכה
6 ביצים
4 כפות מיץ לימון טבעי
2 כפות גרידת קליפת לימון צהוב
225 גר' קמח תירס צהוב
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-160°, משמנים היטב תבנית 24 עם תחתית קבועה, מניחים נייר אפיה בתחתית ומשמנים אותו
- מכניסים את השקדים למעבד מזון ומעבדים לפירורים דקים מאד, אך לא לאבקה.
- בקערה גדולה מקציפים את החמאה לריכוך, מוסיפים את הסוכר ומקציפים לתערובת בהירה וקלה.
- מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים ידנית, מקציפים מעט.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה.
- מוסיפים את גרידת קליפת הלימון והמיץ ומערבבים היטב.
- מוסיפים את קמח התירס ומערבבים.
- משטחים את התערובת בתבנית ומחליקים.
- אופים כ-45 דקות עד להשחמה קלה בלבד.
- מוציאים ומצננים לחלוטין בתבנית של רשת, הופכים על צלחת הגשה ומסירים את הנייר.
- מגישים בטמפרטורת החדר ומזלפים מעט ליקר שקדים מעל.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת תפוזים [אבי מ.] - עוגת טורט תפוזים קלה וגבוהה
- תגובות כלליות [ראובן מ.] - לא ממש מתכון, אלא מקום לשיגור תגובות ובקשות כלליות
- עוגות שמרים [כרמית פריד] - עוגה שתקצור עבורכם המון מחמאות, בקלות רבה!
- תפוחי אדמה מוקרמים [אבי מ.] - תוספת קלאסית של תפוחי אדמה אפויים ומוקרמים.
- סלט תפוחי אדמה כפרי [אבי מ.] -
- קוגל איטריות מתוק [אבי מ.] - מאפה אטריות חלבי מתוק
- עוגת פרג בחושה [אבי מ.] -