משולשים פריכים
משולשי בצק פריך וגיוון

8 מנות
אפיה

קושי: קל הכנה
» עוגיות
מרכיבים
200 גר' חמאה או מרגרינה רכה
1/3 כוס סוכר
1/4 1 כוסות קמח
1/3 כוס שקדים טחונים או קורנפלור
1/2 כוס אגוזים קצוצים דק (לבחירה)
2 כפות סוכר לקישוט
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-180°, מניחים נייר אפיה בתבנית תנור.
- מקציפים את החמאה והסוכר בקערה בעזרת כף עץ או במיקסר עם וו הגיטרה עד לקבלת תערובת בהירה וקלה.
- מוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים ומערבבים מעט, מוסיפים את האגוזים ומערבבים לתערובת אחידה, אם הצק יבש ואינו מתאחד לגוש מוסיפים כף או שתיים מים או חלב, לא יותר ולא לעבד את הבצק יתר על המידה.
- אוספים את הבצק לכדור, משטחים ידנית או מרדדים על משטח מקומח קלות לעיגול יפה בקוטר 20-22 ס"מ, מניחים על נייר האפיה בתנור, ניתן לעצב את שולי העיגול בצביטת הבצק, מפזרים מעט סוכר מעל.
- אופים כ-40 דקות או עד להזהבה יפה, מוציאים ומצננים לחלוטין בתבנית על רשת.
- חותכים ל-8 משולשים בעזרת סכין חדה ושומרים בכלי סגור לאחר קירור.
- גיוון - מוסיפים לתערובת 2 כפות קקאו מנופה במקום 2 כפות קמח, מוסיפים 70 גר' שוקולד מריר קצוץ גס.
הערות
- מגישים חם או קר.
- ניתן להכין גם ללא אגוזים.
- ניתן להחליף את השקדים באגוזי לוז טחונים.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת מייפל ואגוזי פקאן [חנהל'ה] - נפלאה
- מיני עוגות לימון במלית קרם לימון [אבי מ.] - עוגות לימון אישיות.
- פאי תפוחי אדמה [tommf] - אי אפשר להפסיק לאכול
- רוטב דבש ואגוזי פקאן [אבי מ.] - ליציקה על פטריות, בשר מעושן וירקות.
- גלילות פילו במלית פרג [אבי מ.] - גלילות בצק פילו פריך במלית פרג.
- רצועות עוף בג'ינג'ר ודבש [אבי מ.] -
- לביבות בטטות [אבי מ.] -