עוגיות ג'ינג'ר
מתכון של אליס ווטרס שף/בעלים מסעדת Chez Panisse קליפורניה.
250 גר' חמאה רכה
3/4 1 כוסות דחוסות סוכר חום כהה*
1/2 כפית תמצית וניל
2 ביצים מס' 2
3 כוסות קמח
1/2 2 כפיות אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1/2 2 כפיות קינמון טחון
1/2 2 כפיות אבקת ג'ינג'ר
קורט פלפל שחור טחון (לבחירה)
- מנפים את הקמח, אבקת הסודה לשתיה, הקינמון, המלח, הג'ינג'ר והפלפל לקערה, מניחים בצד.
- מקציפים בעזרת וו הגיטרה את החמאה והסוכר לתערובת קלה ובהירה.
- מוסיפים את הביצים ומקציפים 30 שניות, מוסיפים את המולסה ומערבבים.
- מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, התערובת רכה.
- מרפדים תבנית כיכר 25X12 ס"מ בניילון צמיד, יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים לגובה אחיד, מכסים בשולי הניילון ומאחסנים ללילה במקפיא.
- מחממים את התנור ל-180°.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא והופכים על קרש חיתוך, מסירים את הניילון ופורסים בעזרת סכין חדה פרוסות בעובי 4 מ"מ, יש לעבוד מהר מכיוון שהבצק מתרכך במהירות, אם הוא מתרכך מחזירים למקפיא עד להתקשות.
- מניחים את העוגיות בתבנית על נייר אפיה, אופים עד להשחמת שולי העוגיות, יש להשגיח בזמן האפיה מכיוון שהיא מהירה והעווגיות מאד דקות, את העוגיות אופים כשהן עדיין קפואות למחצה.
- מוציאים ומצננים על רשת.
- במתכון המקורי יש מולסה במרכיבי העוגיות, לשימוש במולסה יש להשתמש ב-1/3 1 כוסות סוכר רגיל ו- 1/3 כוס מולסה.
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
- פשטידת בצל [שרית_בשלנית] - פשטידה פשוטה להכנה וטעימה מאד מאד!!!!
- רוטב ויניגרט לסלט [אבי מ.] - ליציקה על סלטים ירוקים ועל ירקות חתוכים.
- סלט גבינת חלומי מטוגנת [אבי מ.] -
- צלי כתף בתנור [vered100] -
- סופלה שוקולד [אבי מ.] - קינוח נהדר, יש להגיש מיד עם ההוצאה מהתנור.
- סלט וולדורף [אבי מ.] - הסלט הקלאסי וגיוונים
- רוגלאך ללא שמרים [אבי מ.] -