Pesto
תפריט
ו', 29 מרץ 2024, 08:04
110498 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגיות אגוזי מלך

עוגיות אגוזי מלך בניחוח תפוז    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5208   

עוגיות אגוזי מלך
36 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגיות» קפה
 
מרכיבים
200 גר' חמאה או מרגרינה רכה
1/4 1 כוסות סוכר לבן או חום בהיר
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
1/2 1 כוסות קמח
2 כפיות גרידת קליפת תפוז
100 גר' אגוזי מלך קצוצים גס
דרך הכנה
  1. מקציפים את החמאה, הסוכר, תמצית הוניל והמלח עד לקבלת תערובת בהירה.
  2. מוסיפים את הקמח והאגוזים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 3 ס"מ, דפנות המלבן ישרות, חותכים פסים ברוחב 6 ס"מ, עוטפים כל פס בניילון צמיד ומאכסנים במקרר להתקשות.
  4. ניתן גם לעצב מהבצק גליל בקוטר 5 ס"מ, לעטוף ולאחסן במקרר.
  5. לאפיה, מחממים את התנור ל-190°, מוצאים את הבצק מהמקרר ופורסים פרוסות בעובי 6-7 מ"מ בעזרת סכין משונן, הבצק חייב להיות קר ונוקשה בזמן החיתוך.
  6. מניחים בתבנית תנור על נייר אפיה במרווחים ומכניסים לאפיה של כ-12-10 דקות או עד להשחמה קלה.
  7. מוציאים ומצננים על רשת.
  8. את הבצק ניתן להכין ולשמור במקרר כשבוע ולאפות כל כמות דרושה. 
הערות
  • להקפיד על אפיה מייד לאחר החיתוך כשהעוגיות עדיין קרות או להחזיר את התבנית עם העוגיות הפרוסות לקרור נוסף במקרר.
  • ניתן להחליף את אגוזי המלך בכל אגוז אחר.
  • ניתן להחליף את גרידת קליפת התפוז בגרידת קליפת לימון.
אין תגובות עדיין
עוגיות אגוזי מלך By , 2005-12-07T15:12:23+02:00 עוגיות אגוזי מלך עוגיות אגוזי מלך בניחוח תפוז Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 36 Tags: none Ingredients: - 200 גר' חמאה או מרגרינה רכה1/4 1 כוסות סוכר לבן או חום בהיר1 כפית תמצית וניל1/4 כפית מלח1/2 1 כוסות קמח2 כפיות גרידת קליפת תפוז100 גר' אגוזי מלך קצוצים גס ... Instructions: מקציפים את החמאה, הסוכר, תמצית הוניל והמלח עד לקבלת תערובת בהירה.מוסיפים את הקמח והאגוזים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.מרדדים את הבצק למלבן בעובי 3 ס"מ, דפנות המלבן יש...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר