עוגת גבינת מסקרפונה
עוגת גבינה אפויה

10 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לתחתית:
250 גר' עוגיות
2 כפות קקאו
3 כפות סוכר
100 גר' חמאה מומסת
למלית:
250 גר' גבינת לבנה 9%
3/4 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל*
4 ביצים
400 גר' גבינת מסקרפונה*
דרך הכנה
- שוברים את העוגיות ומכניסים למעבד מזון עם הסוכר והקקאו, מעבדים במספר פולסים עד לקבלת פירורים, מעבירים לקערה.
- יוצקים מעל את החמאה המומסת ומערבבים לקבלת תערובת אחידה, מעבירים לתבנית 24 עם תחתית מתפרקת או תבנית קפיצית עם נייר אפיה בתחתית, מהדקים לתחתית ועל 3/4 גובה הדפנות, עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום תחתית ודפנות לאטימה ומניחים בצד.
- מחממים את התנור ל-175°, מכינים תבנית נוספת אטומה, גדולה מתבנית 24.
- בקערה גדולה מקציפים קלות את הגבינה הלבנה עם הסוכר ותמצית הוניל, מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב, מוסיפים את גבינת המסקרפונה ומערבבים לתערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית האפיה ומחליקים, מניחים בתבנית הנוספת ויוצקים מים רותחים מסביב עד לגובה 2/3 גובה תבנית העוגה.
- מכניסים לאפיה של שעה בשלב המרכזי של התנור, אם קרום העוגה משחים מניחים רדיד אלומיניום מעל בתבנית.
- מוציאים מהתנור, העוגה תהיה עדיין רוטטת במרכזה, היא תתיצב בצינון והקרור.
- מוציאים את התבנית מתבנית המים ומצננים לחלוטין על רשת.
- שומרים במקרר עד להגשה, מוציאים מהמקרר 10 דקות לפני ההגשה.
הערות
- גבינת מסקרפונה של "מחלבות גד" למשל.
- לעוגת בטעם לימוני - להחליף את תמצית הוניל ב-2 כפות מיץ לימון טרי ולהוסיף כפית גרידת קליפת לימון.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- חצילים ועגבניות [חנהל'ה] - מומלץ בחום - כל-כך פשוט וטעים-טעים...
- טפנד - ממרח זיתים שחורים [אבי מ.] - למריחה על פרוסות לחם קלוי או כמרכיב בממרחים אחרים
- מאפה ברוקולי פיקנטי [אבי מ.] -
- כדורי ביסקויט רום ואגוזים [אבי מ.] - חטיף מתוק קל הכנה, אהוב במיוחד על ילדים.
- קבב רומני אמיתי [אברמוביץ] - מתכון מ-1912
- פשטידת ברוקולי [תמר החמודה] - פרווה
- שוקי עוף בקוקי עם ירקות [רגבקוק] - שוקי עוף