עוגת גבינת מסקרפונה
עוגת גבינה אפויה
10 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לתחתית:
250 גר' עוגיות
2 כפות קקאו
3 כפות סוכר
100 גר' חמאה מומסת
למלית:
250 גר' גבינת לבנה 9%
3/4 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל*
4 ביצים
400 גר' גבינת מסקרפונה*
דרך הכנה
- שוברים את העוגיות ומכניסים למעבד מזון עם הסוכר והקקאו, מעבדים במספר פולסים עד לקבלת פירורים, מעבירים לקערה.
- יוצקים מעל את החמאה המומסת ומערבבים לקבלת תערובת אחידה, מעבירים לתבנית 24 עם תחתית מתפרקת או תבנית קפיצית עם נייר אפיה בתחתית, מהדקים לתחתית ועל 3/4 גובה הדפנות, עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום תחתית ודפנות לאטימה ומניחים בצד.
- מחממים את התנור ל-175°, מכינים תבנית נוספת אטומה, גדולה מתבנית 24.
- בקערה גדולה מקציפים קלות את הגבינה הלבנה עם הסוכר ותמצית הוניל, מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב, מוסיפים את גבינת המסקרפונה ומערבבים לתערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית האפיה ומחליקים, מניחים בתבנית הנוספת ויוצקים מים רותחים מסביב עד לגובה 2/3 גובה תבנית העוגה.
- מכניסים לאפיה של שעה בשלב המרכזי של התנור, אם קרום העוגה משחים מניחים רדיד אלומיניום מעל בתבנית.
- מוציאים מהתנור, העוגה תהיה עדיין רוטטת במרכזה, היא תתיצב בצינון והקרור.
- מוציאים את התבנית מתבנית המים ומצננים לחלוטין על רשת.
- שומרים במקרר עד להגשה, מוציאים מהמקרר 10 דקות לפני ההגשה.
הערות
- גבינת מסקרפונה של "מחלבות גד" למשל.
- לעוגת בטעם לימוני - להחליף את תמצית הוניל ב-2 כפות מיץ לימון טרי ולהוסיף כפית גרידת קליפת לימון.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- עוגת מייפל [milky] -
- סופלה שוקולד [אבי מ.] - קינוח נהדר, יש להגיש מיד עם ההוצאה מהתנור.
- פיצה [אבי מ.] - לפיצה אחת גדולה בגודל תבנית תנור או 2 פיצות גדולות רגילות.
- סלט וולדורף [אבי מ.] - הסלט הקלאסי וגיוונים
- רוטב ויניגרט לסלט [אבי מ.] - ליציקה על סלטים ירוקים ועל ירקות חתוכים.
- צלי כתף בתנור [vered100] -
- פשטידת בצל [שרית_בשלנית] - פשטידה פשוטה להכנה וטעימה מאד מאד!!!!