סורבה משמשים בסלסלת טוויל


2 חלבונים
50 גר' אבקת סוכר מנופה
30 גר' אורז טחון
30 גר' קורנפלור
30 גר' קמח מנופה
30 גר' חמאה מומסת
1/2 כפית תמצית וניל
לסורבה משמשים
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
500 גר' משמשים בשלים מגולענים
3 כפות מיץ לימון טרי
3 כפות וודקה
מחממים את התנור לחום גבוה(220-200), מסמנים עיגולים בקוטר 7 ס"מ על נייר אפיה, הופכים את הנייר ומניחים על תבנית תנור הפוכה.
מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב, מוסיפים את אבקת הסוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת חלקה, מוסיפים את האורז הטחון, הקורנפלור והקמח ומערבבים היטב, מוסיפים את החמאה ותמצית הוניל ומערבבים, התערובת חייבת להיות חלקה.
מעבירים את התערובת לשקיות זילוף מנייר אפיה, קוטמים את הקצה לקבלת פיה בקוטר 3 מ"מ, מזלפים פסים מקבילים בתוך מסגרת העיגולים המסומנים, מזלפים פסים נוספים בזוית לפסים הקודמים, מזלפים מסגרת בהיקף העיגול.
מכניסים לאפיה של 2 דקות, בעזרת מרית משחררים את הבצק מהנייר ומניחים שוב, מכניסים שוב לאפיה של 2 דקות בערך או עד ששולי הבצק משחימים, מוציאים ומניחים כל עיגול על קערית הפוכה ומהדקים לקערית, אם הבצק התקשה מחזירים למספר שניות לחימום וריכוך בתנור, מכינים בדרך זו מספר סלסלות על תבנית אחת בלבד בתנור, אין להשתמש באפית טורבו, מניחים לצינון.
לסורבה משמשים:
מבשלים וממיסים את הסוכר במים עד לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים עוד 6 דקות ברתיחה קלה, מסירים מהאש ומצננים לחלוטין כשלוש שעות.
יוצקים 3 כוסות סירופ ואת הוודקה(את השארים שומרים בצנצנת במקרר לשימוש אחר) לקערת מעבד מזון, מוסיפים 350 גר' משמשים ומעבדים למחית חלקה, מצננים את המחית במקרר שעתיים.
את יתרת המשמשים קוצצים דק ומוסיפים עם המחית למכונת גלידה ומעבדים עד למרקם של סורבה לפי הוראות היצרן.
להכנה ללא מכונה, יוצקים את כל התערובת לכלי פלסטיק עמיד בהקפאה, מכסים ומכניסים למקפיא ל-45 דקות, מוציאים ומגרדים את התערובת בשולי התבנית עם שאר התערובת ומכניסים שוב למקפיא, חוזרים על התהליך מספר פעמים עד לקבלת תערובת סורבה אחידה, מכסים ושומרים בהקפאה, לשימוש מוציאים למספר דקות מהמקפיא ומניחים לריכוך קל.
להגשה מניחים סלסלה בצלחת הגשה, מניחים בתוכה 2 כדורי סורבה ומקשטים בעלי נענע, מגישים מייד.
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס
- ריבת תאנים [אבי מ.] -
- בבקה קינמון [אבי מ.] - עוגת שמרים במלית קקאו וקינמון.
- חומוס גזעי עם רוטב בצל או פטריות [ראובן מ.] - אין כמו להכין חומוס בבית, ביחוד אם הוא מציג מרקם וטעם של אותו חומוס שאכלנו "שם"...כמה סודות נחשפים, עם טיפים להכנה של חומוס משובח, הדורש רק טעם אישי נכון לשם תוצאה מעולה. בונוס: רוטב חם מלמעלה גורף התפעלות
- חטיפי תפוחי אדמה אפויים [אבי מ.] - חטיפי תפוח אדמה אפויים בתוספת רוטב גבינה.
- עוגת גבינה ריבת חלב [אבי מ.] - עוגת גבינה אפויה.
- לביבות מצות [אבי מ.] - לביבות מצות, מצה ברי, עם גיוונים שונים.