פאי מוס שוקולד
תחתית אגוזים ומלית שוקולד במרקם מוס

8 מנות
הכנה וקירור

קושי: מתקדם
» פאי וטארט» קפה
מרכיבים
לתחתית:
150 גר' אגוזים קלויים
4 כפות סוכר
50 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
למלית:
1/4 כוס חלב
2 כפיות אבקת ג'לטין
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
250 גר' שוקולד מריר מומס
1 כפית תמצית וניל
250 גר' שמנת מתוקה
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-200°.
- מניחים את האגוזים בקערת מעבד מזון, מפעילים בשניים שלושה פולסים קצרים, מוסיפים את הסוכר וחמאה המומסת ומעבדים שוב בפולסים לתערובת פירורית אחידה.
- משטחים את התערובת על תחתית ודפנות תבנית פאי עם תחתית מתפרקת בגודל 24.
- מכניסים לאפיה של 8 דקות או עד להשחמה קלה, מוציאים ומצננים לחלוטין על רשת.
- מפזרים את הג'לטין על 1/4 כוס החלב ומניחים 5 דקות לריכוך, ממיסים בכלי כפול או במיקרוגל להמסה מושלמת, מניחים בצד.
- בכלי כפול מניחים את הביצים והסוכר ומחממים בבחישה עד להתעבות התערובת (80° במדידת מד חום), להזהר שלא לבשל את הביצים.
- מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים עד לקבלת תערובת בהירה וסמיכה וצוננת.
- מוסיפים את הג'לטין המומס ומקציפים עוד מספר שניות, מוסיפים את השוקולד ומקפלים לתערובת.
- מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים לתערובת.
- יוצקים את התערובת לתחתית האפויה והקרה, מחליקים לשכבה קמורה מעט במרכז, מחליקים ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות להתייצבות.
- שומרים את הפאי במקרר, מוציאים 10 דקות להגשה בטמפרטורת החדר.
הערות
- ניתן להשתמש בכל סוג אגוזים או במספר סוגים יחד.
- חימום הביצים נעשה במיוחד למטרות עיקור, אם מקור הביצים אמין ניתן להפריד את הביצים, לערבב את החלמונים עם השוקולד והג'לטין, להקציף חלבונים עם הסוכר ולקפל לתערובת.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


5
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מטבל גבינה עם בצל מטוגן [אורן בר] -
- עוגת שוקולד ברוטב דובדבנים [אבי מ.] - עוגה שוקולד נמוכה במרקם פאדג'
- צלי בקר וירקות [אבי מ.] - צלי קוביות בשר בקר וירקות
- פלפל ממולא [רגבקוק] - תוספות
- בצלצלים מזוגגים ביין [אבי מ.] - תוספת נהדרת למנות בשר ועוף.
- סהרוני וניל צ'כים [mirich] - עוגיות חג המולד (לא רק) טבעוני
- עוגיות שקדים Amaretti [אבי מ.] - עוגיות שקדים איטלקיות.