פאי מוס שוקולד
תחתית אגוזים ומלית שוקולד במרקם מוס

8 מנות
הכנה וקירור

קושי: מתקדם
» פאי וטארט» קפה
מרכיבים
לתחתית:
150 גר' אגוזים קלויים
4 כפות סוכר
50 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
למלית:
1/4 כוס חלב
2 כפיות אבקת ג'לטין
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
250 גר' שוקולד מריר מומס
1 כפית תמצית וניל
250 גר' שמנת מתוקה
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-200°.
- מניחים את האגוזים בקערת מעבד מזון, מפעילים בשניים שלושה פולסים קצרים, מוסיפים את הסוכר וחמאה המומסת ומעבדים שוב בפולסים לתערובת פירורית אחידה.
- משטחים את התערובת על תחתית ודפנות תבנית פאי עם תחתית מתפרקת בגודל 24.
- מכניסים לאפיה של 8 דקות או עד להשחמה קלה, מוציאים ומצננים לחלוטין על רשת.
- מפזרים את הג'לטין על 1/4 כוס החלב ומניחים 5 דקות לריכוך, ממיסים בכלי כפול או במיקרוגל להמסה מושלמת, מניחים בצד.
- בכלי כפול מניחים את הביצים והסוכר ומחממים בבחישה עד להתעבות התערובת (80° במדידת מד חום), להזהר שלא לבשל את הביצים.
- מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים עד לקבלת תערובת בהירה וסמיכה וצוננת.
- מוסיפים את הג'לטין המומס ומקציפים עוד מספר שניות, מוסיפים את השוקולד ומקפלים לתערובת.
- מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים לתערובת.
- יוצקים את התערובת לתחתית האפויה והקרה, מחליקים לשכבה קמורה מעט במרכז, מחליקים ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות להתייצבות.
- שומרים את הפאי במקרר, מוציאים 10 דקות להגשה בטמפרטורת החדר.
הערות
- ניתן להשתמש בכל סוג אגוזים או במספר סוגים יחד.
- חימום הביצים נעשה במיוחד למטרות עיקור, אם מקור הביצים אמין ניתן להפריד את הביצים, לערבב את החלמונים עם השוקולד והג'לטין, להקציף חלבונים עם הסוכר ולקפל לתערובת.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


5
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- שיפודי ירקות במשרה [אבי מ.] - קוביות ירקות במשרה קוראני לצליה על גריל.
- פארנסיפ וירקות מזוגגים בתנור [אבי מ.] - מתכון פארנסיפ וירקות מזוגגים בתנור של השף שלום שטרית.
- כדורי שפע [אירנצוק] - כדורי "בשר" צמחוניים
- אורז עם חזה עוף טחון - מיוחד וקל הכנה [אורזיגל] - מתובל בבהארט ונענע
- טרפלס קרמל [אבי מ.] -
- כבדי עוף ביין אדום, צנוברים ופטריות [tommf] - מנה קלאסית המוגשת על פירה תפוחי אדמה
- מרק פטריות בשמנת [אבי מ.] -