חזה עוף על מצע ירקות במרינדה

4 מנות
טיגון

קושי: בינוני
» עיקריות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
למרינדה:
1 בצל קטן קצוץ דק
1 כף שמן זית (לטיגון)
1 גבעול טימין טרי או 1/2 כפית יבש
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף דבש
1/4 כוס שמן זית טוב
1 כף שמן אגוזי לוז*
1 כף מיץ לימון טבעי
מלח ופלפל לפי הטעם
לירקות:
4 כפות שמן זית
1/2 ראש סלרי קטן קלוף
1 קולרבי קטן קלוף**
1 שומר קטן
20 בצלי פנינה קלופים
30 פטריות שמפיניון שלמות קטנות מאד
חופן גזר גמדי מהקפאה, מופשר
4 חזות עוף שלמים ללא עצמות עם העור
1 כפית מלח או לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
דרך הכנה
- מכינים את המרינדה תחילה, מחממים את השמן (1 כף) במחבת ומטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את הטימין ומטגנים עוד דקה, מוסיפים את החומץ ומבשלים עוד דקה תוך גירוד תחתית המחבת, מוסיפים את שאר החומרים כולל השמנים ומערבבים, מתבלים במלח ופלפל גרוס, מבשלים דקה ומסירים מהאש לצינון.
- חותכים את שורש הסלרי והקולרבי לרצועות אחידות מניחים בקערה, מסירים מהשומר את העלים החיצוניים, מסירים את הבסיס והעלים וחוצים, פורסים לפרוסות בעובי הסלרי והקולרבי ומעבירים לקערה.
- טובלים את בצלי הפנינה במים רותחים ל-2 דקות, מסננים ומוסיפים לקערה, מוסיפים את הפטריות והגזר.
- מחממים את השמן (לירקות) במחבת גדולה, מוסיפים את הירקות ומטגנים בערבוב 7 דקות עד לתחילת התרככות, מסירים מהאש ויוצקים עליהם 3/4 מכמות המרינדה, מערבבים ומניחים לספיגת טעמים בטמפרטורת החדר כשעתיים.
- מחממים שמן במחבת, מתבלים במלח ופלפל גרוס את חזות העוף ומטגנים מצד העור תחילה, 3-4 דקות מכל צד או לפי הטעם, מסירים מהאש ומתבלים שוב במעט מלח ופלפל גרוס.
- מחלקים את הירקות בין 4 צלחות הגשה, מניחים במרכז כל צלחת, מניחים מעל את חזה העוף כשהוא שלם או פרוס, מזלפים מעל מיתרת נוזל המרינדה ומגישים.
הערות
- כשאין קולרבי ניתן להשתמש בליבת כרובית או ברוקולי קלופה וחתוכה.
- ניתן להחליף את שמן אגוזי הלוז בשמן אגוזים אחר או תירס/חמניות/שמן זית.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


1
ציון 10
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תירס [אבי מ.] -
- בורקס בשר [מירי 1] - בצק עלים ממולא בשר פטריות ובצל
- לחם גרוזיני Shotis [אבי מ.] -
- סלט עוף חם ברוטב דבש [אבי מ.] -
- עוגת גבינה אפויה עם פירורים [אבי מ.] -
- רוטב פסטו [אבי מ.] - ליציקה על כל סוגי הפסטה, סלטים וירקות.
- בשר ופטריות מוקפצים [אבי מ.] - נתחי בשר סינטה דקים מוקפצים עם פטריות, מתכון בסגנון סיני.