חזה עוף על מצע ירקות במרינדה
4 מנות
טיגון
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עיקריות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
למרינדה:
1 בצל קטן קצוץ דק
1 כף שמן זית (לטיגון)
1 גבעול טימין טרי או 1/2 כפית יבש
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף דבש
1/4 כוס שמן זית טוב
1 כף שמן אגוזי לוז*
1 כף מיץ לימון טבעי
מלח ופלפל לפי הטעם
לירקות:
4 כפות שמן זית
1/2 ראש סלרי קטן קלוף
1 קולרבי קטן קלוף**
1 שומר קטן
20 בצלי פנינה קלופים
30 פטריות שמפיניון שלמות קטנות מאד
חופן גזר גמדי מהקפאה, מופשר
4 חזות עוף שלמים ללא עצמות עם העור
1 כפית מלח או לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
דרך הכנה
- מכינים את המרינדה תחילה, מחממים את השמן (1 כף) במחבת ומטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את הטימין ומטגנים עוד דקה, מוסיפים את החומץ ומבשלים עוד דקה תוך גירוד תחתית המחבת, מוסיפים את שאר החומרים כולל השמנים ומערבבים, מתבלים במלח ופלפל גרוס, מבשלים דקה ומסירים מהאש לצינון.
- חותכים את שורש הסלרי והקולרבי לרצועות אחידות מניחים בקערה, מסירים מהשומר את העלים החיצוניים, מסירים את הבסיס והעלים וחוצים, פורסים לפרוסות בעובי הסלרי והקולרבי ומעבירים לקערה.
- טובלים את בצלי הפנינה במים רותחים ל-2 דקות, מסננים ומוסיפים לקערה, מוסיפים את הפטריות והגזר.
- מחממים את השמן (לירקות) במחבת גדולה, מוסיפים את הירקות ומטגנים בערבוב 7 דקות עד לתחילת התרככות, מסירים מהאש ויוצקים עליהם 3/4 מכמות המרינדה, מערבבים ומניחים לספיגת טעמים בטמפרטורת החדר כשעתיים.
- מחממים שמן במחבת, מתבלים במלח ופלפל גרוס את חזות העוף ומטגנים מצד העור תחילה, 3-4 דקות מכל צד או לפי הטעם, מסירים מהאש ומתבלים שוב במעט מלח ופלפל גרוס.
- מחלקים את הירקות בין 4 צלחות הגשה, מניחים במרכז כל צלחת, מניחים מעל את חזה העוף כשהוא שלם או פרוס, מזלפים מעל מיתרת נוזל המרינדה ומגישים.
הערות
- כשאין קולרבי ניתן להשתמש בליבת כרובית או ברוקולי קלופה וחתוכה.
- ניתן להחליף את שמן אגוזי הלוז בשמן אגוזים אחר או תירס/חמניות/שמן זית.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- סלט עוף פיקנטי [אבי מ.] - סלט קל הכנה, 340 קלוריות למנה.
- כיסונים ממולאים אפויים [אבי מ.] - כיסונים אפויים במליות שונות.
- עוגת סברינה [anat38] -
- ליקר פסיפלורה [שלקה] - לאוהבי הפרי המדהים הזה.
- פשטידת ירקות יוונית [אבי מ.] -
- עוגיות סולת בסירופ [אבי מ.] - מתכון תורכי
- שעועית אפויה בתנור [אבי מ.] - שעועית גדולה ברוטב עגבניות אפויה בתנור