כדורי בשר ברוטב
* תמונה להמחשה

4 מנות
בישול

קושי: בינוני
» עיקריות
ציון גולשים:
9.5
[4 מדרגים]
מרכיבים
- 500 גר' בשר מעורב טחון בקר, הודו או עוף
- 1 בצל בינוני מגורד
- 2 שיני שום כתושות
- 3 כפות צנוברים קלויים קצוצים דק
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף רוטב סויה
- 1 ביצה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור או לפי הטעם
- 2 כפות פירורי לחם*
- קמח לקימוח
לרוטב:
- 4 כפות שמן זית או קנולה
- 2 בצלים בינוניים קצוצים
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
- 2 עגבניות בינוניות קצוצות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כוס יין לבן יבש או מים
- 1 כף אבקת מרק, עוף בשר או ירקות
- 1/2 כפית בזיליקום יבש
- 1/2 כפית אורגנו יבש
- 1 כוס אפונה ירוקה
דרך הכנה
- מניחים את הבשר בקערה, מוסיפים את כל החומרים פרט לקמח ולשים היטב בעזרת הידיים עד לקבלת תערובת אחידה, יוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ בעזרת ידיים רטובות, מניחים במגש ומעבירים למקרר לשעה.
- מכינים את הרוטב, מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות, מוסיפים את השום ומערבבים בטיגון של דקה, מוסיפים את קוביות הגזר ומטגנים עוד דקה, מוסיפים את העגבניות הקצוצות, רסק העגבניות, היין, אבקת המרק והתבלינים ומערבבים.
- מבשלים עד להתרככות העגבניות והגזר, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, אם יש צורך מוסיפים מעט סוכר, מוסיפים את האפונה ומבשלים עד להתרככות האפונה.
- מוציאים את כדורי הבשר מהמקרר, מגלגלים בקמח ומנערים עודפים, מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים עד להשחמה מכל הצדדים.
- מעבירים את הכדורים לרוטב ומבשלים יחד עוד כ-5 דקות, אם יש צורך מוסיפים מעט מים, הרוטב צריך להיות מעט סמיך.
הערות
- ניתן להחליף את פירורי הלחם בפרוסת חלה שהורטבה ונסחטה, מפוררת.
- לפסח - להחליף את פירורי הלחם בקמח מצה או בתפו"א בינוני מבושל ומעוך ולטגן ישירות ללא קימוח הקציצות.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- רולדת שוקולד וקצפת [אבי מ.] - רולדת קקאו הפשוטה והטובה, במלית קצפת, קצפת עם פירות או כל קרם אחר.
- חלה מתוקה [אבי מ.] - חלה מתוקה ועשירה.
- צימס [אבי מ.] - סלט גזר מתקתק לראש השנה ופסח אבל לא רק.
- עוגיות שוקולד סדוקות [אבי מ.] - עוגיות שוקולד רכות במעטה אבקת סוכר סדוק.
- בלינצ'ס פטריות [אבי מ.] -
- פוקצה Focaccia [אבי מ.] - לחם איטלקי שטוח
- לזניה גבינות [אבי מ.] -