כדורי בשר ברוטב
* תמונה להמחשה

4 מנות
בישול

קושי: בינוני
» עיקריות
ציון גולשים:
9.5
[4 מדרגים]
מרכיבים
- 500 גר' בשר מעורב טחון בקר, הודו או עוף
- 1 בצל בינוני מגורד
- 2 שיני שום כתושות
- 3 כפות צנוברים קלויים קצוצים דק
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף רוטב סויה
- 1 ביצה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור או לפי הטעם
- 2 כפות פירורי לחם*
- קמח לקימוח
לרוטב:
- 4 כפות שמן זית או קנולה
- 2 בצלים בינוניים קצוצים
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
- 2 עגבניות בינוניות קצוצות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כוס יין לבן יבש או מים
- 1 כף אבקת מרק, עוף בשר או ירקות
- 1/2 כפית בזיליקום יבש
- 1/2 כפית אורגנו יבש
- 1 כוס אפונה ירוקה
דרך הכנה
- מניחים את הבשר בקערה, מוסיפים את כל החומרים פרט לקמח ולשים היטב בעזרת הידיים עד לקבלת תערובת אחידה, יוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ בעזרת ידיים רטובות, מניחים במגש ומעבירים למקרר לשעה.
- מכינים את הרוטב, מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות, מוסיפים את השום ומערבבים בטיגון של דקה, מוסיפים את קוביות הגזר ומטגנים עוד דקה, מוסיפים את העגבניות הקצוצות, רסק העגבניות, היין, אבקת המרק והתבלינים ומערבבים.
- מבשלים עד להתרככות העגבניות והגזר, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, אם יש צורך מוסיפים מעט סוכר, מוסיפים את האפונה ומבשלים עד להתרככות האפונה.
- מוציאים את כדורי הבשר מהמקרר, מגלגלים בקמח ומנערים עודפים, מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים עד להשחמה מכל הצדדים.
- מעבירים את הכדורים לרוטב ומבשלים יחד עוד כ-5 דקות, אם יש צורך מוסיפים מעט מים, הרוטב צריך להיות מעט סמיך.
הערות
- ניתן להחליף את פירורי הלחם בפרוסת חלה שהורטבה ונסחטה, מפוררת.
- לפסח - להחליף את פירורי הלחם בקמח מצה או בתפו"א בינוני מבושל ומעוך ולטגן ישירות ללא קימוח הקציצות.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת מייפל [אבי מ.] -
- התפו"א של motiat1 [motiat1] - תפו"א בשמן זית ורוזמרין
- ירקות מעורבים מוחמצים [אבי מ.] -
- עוגיות שוקולד ציפס [אורן בר] - תענוג ממכר
- עוגת תפוז [אורן בר] - עם תפוז שלם בפנים לארומה מושלמת
- קערות לחם [אבי מ.] - קערות לחם למרק או להגשת מטבלים או סלטים.
- דג סלמון ביין לבן [רגבקוק] - דגים