עוגת מוס שוקולד לבן
מוס שוקולד לבן בין שכבות עוגת שוקולד
10 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
מרכיבים
לעוגה:
1/3 כוס קקאו
3/4 כוס מים רותחים
6 ביצים מס' 1
3/4 1 כוסות סוכר
2 כוסות +2 כפות קמח תופח
למוס שוקולד לבן:
2 כפיות אבקת ג'לטין
1/4 כוס חלב
300 גר' שוקולד לבן קצוץ
2 כפות ליקר תפוזים
500 מיל' שמנת מתוקה
לציפוי:
200 גר' שוקולד מריר קצוץ
75 גר' חמאה חתוכה לקוביות
2 כפות סירופ תירס
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-175°, משמנים תבנית 24 עגולה, מניחים נייר אפיה בתחתית התבנית.
- בקערה קטנה מערבבים את הקקאו והמים הרותחים לתערובת ללא גושים, מניחים לצינון.
- מקציפים את הביצים בקערת המיקסר, לאחר 30 שניות מוסיפים את הסוכר ומקציפים עוד 3 דקות עד שהתערובת הופכת קלה ובהירה.
- מוסיפים לתערובת הביצים את התערובת הקקאו בקיפול, מנפים את הקמח מעל ומקפלים לתערובת.
- יוצקים לתבנית ומחליקים, אופים כשעה או עד שהעוגה קפיצית למגע.
- מוציאים ומצננים 5 דקות בתבנית על רשת, משחריים מהתבנית ומצננים לחלוטין על רשת.
- חוצים את העוגה הקרה לשניים לרוחבה, מניחים מחצית עוגה בתבנית זהה לתבנית האפיה, רצוי להניח שקף בהיקף הפנימי של התבנית, יוצקים את המוס על השכבה בתבנית ומחליקים, מניחים מעל את מחצית העוגה השניה ולוחצים קלות.
- מעבירים למקרר לקרור למשך לילה, מוציאים ויוצקים את הציפוי.
- להכנת המוס, מפזרים את הג'לטין על החלב ומניחים לספיגה של 3 דקות, מכניסים למיקרוגל ומפעילים למספר שניות עד להמסה מלאה, מניחים בצד.
- ממיסים בקערה את השוקולד הלבן עם 1/4 כוס מהשמנת במיקרוגל, נזהרים לא לחמם יתר על המידה, מס' שניות ומערבבים, אם יש צורך מחממים עוד מספר שניות.
- מוסיפים את הג'לטין והליקר לתערובת השוקולד, מערבבים ומצננים.
- מקציפים היטב את יתרת השמנת לקצפת יציבה.
- מעבירים 3 כפות קצפת לתערובת השוקולד ומערבבים היטב, מחזירים את תערובת השוקולד לקצפת ומקפלים בעדינות לתערובת אחידה, יוצקים על התחתית האפיה, מעבירים למקרר ל-6 שעות לקרור.
- להכנת הציפוי, מחממים וממיסים את השוקולד, החמאה וסירופ התירס עד להמסה מלאה, מצננים ויוצקים על העוגה הקרה, מחזירים ושומריים במקרר.
הערות
- סירופ תירס ניתן לרכוש בחנויות לממכר חומרים לאפיה, ניתן להמיר בדבש או בסירופ מייפל.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- סלט פירות טריים [אבי מ.] - קינוח פירות טריים קל הכנה
- סטייק ברוטב פטריות מוקרם [אורן בר] -
- נגיסי עוף ברוטב שום [אבי מ.] - נגיסי עוף בציפוי פריך בטיגון עמוק ורוטב שום
- טארט שוקולד ללא קלתית [אבי מ.] - עוגה נמוכה ואיכותית ללא קמח
- סלט חצילים במיונז [אבי מ.] -
- מלבי [רולה] -
- סלט מטבוחה (מבושל) חריף [זעבון] - מהמטבח המרוקאי