עוגת מוס שוקולד לבן
מוס שוקולד לבן בין שכבות עוגת שוקולד

10 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
מרכיבים
לעוגה:
1/3 כוס קקאו
3/4 כוס מים רותחים
6 ביצים מס' 1
3/4 1 כוסות סוכר
2 כוסות +2 כפות קמח תופח
למוס שוקולד לבן:
2 כפיות אבקת ג'לטין
1/4 כוס חלב
300 גר' שוקולד לבן קצוץ
2 כפות ליקר תפוזים
500 מיל' שמנת מתוקה
לציפוי:
200 גר' שוקולד מריר קצוץ
75 גר' חמאה חתוכה לקוביות
2 כפות סירופ תירס
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-175°, משמנים תבנית 24 עגולה, מניחים נייר אפיה בתחתית התבנית.
- בקערה קטנה מערבבים את הקקאו והמים הרותחים לתערובת ללא גושים, מניחים לצינון.
- מקציפים את הביצים בקערת המיקסר, לאחר 30 שניות מוסיפים את הסוכר ומקציפים עוד 3 דקות עד שהתערובת הופכת קלה ובהירה.
- מוסיפים לתערובת הביצים את התערובת הקקאו בקיפול, מנפים את הקמח מעל ומקפלים לתערובת.
- יוצקים לתבנית ומחליקים, אופים כשעה או עד שהעוגה קפיצית למגע.
- מוציאים ומצננים 5 דקות בתבנית על רשת, משחריים מהתבנית ומצננים לחלוטין על רשת.
- חוצים את העוגה הקרה לשניים לרוחבה, מניחים מחצית עוגה בתבנית זהה לתבנית האפיה, רצוי להניח שקף בהיקף הפנימי של התבנית, יוצקים את המוס על השכבה בתבנית ומחליקים, מניחים מעל את מחצית העוגה השניה ולוחצים קלות.
- מעבירים למקרר לקרור למשך לילה, מוציאים ויוצקים את הציפוי.
- להכנת המוס, מפזרים את הג'לטין על החלב ומניחים לספיגה של 3 דקות, מכניסים למיקרוגל ומפעילים למספר שניות עד להמסה מלאה, מניחים בצד.
- ממיסים בקערה את השוקולד הלבן עם 1/4 כוס מהשמנת במיקרוגל, נזהרים לא לחמם יתר על המידה, מס' שניות ומערבבים, אם יש צורך מחממים עוד מספר שניות.
- מוסיפים את הג'לטין והליקר לתערובת השוקולד, מערבבים ומצננים.
- מקציפים היטב את יתרת השמנת לקצפת יציבה.
- מעבירים 3 כפות קצפת לתערובת השוקולד ומערבבים היטב, מחזירים את תערובת השוקולד לקצפת ומקפלים בעדינות לתערובת אחידה, יוצקים על התחתית האפיה, מעבירים למקרר ל-6 שעות לקרור.
- להכנת הציפוי, מחממים וממיסים את השוקולד, החמאה וסירופ התירס עד להמסה מלאה, מצננים ויוצקים על העוגה הקרה, מחזירים ושומריים במקרר.
הערות
- סירופ תירס ניתן לרכוש בחנויות לממכר חומרים לאפיה, ניתן להמיר בדבש או בסירופ מייפל.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- תפוחים אפויים [אבי מ.] -
- כבדי עוף בשזיפים [אבי מ.] -
- מרק בצל מדהים! [אושרת ל.] -
- עוגת גבינה שוקולד [אבי מ.] - עוגת גבינה שוקולד מריר בציפוי קרם שוקולד.
- עוגת סילאן בחושה בניחוח קינמון [ראובן מ.] - באדיבות "חצר כנרת" סילאן טבעי, מעדני תמרים ורטבים
- עוגה שוקולד ברוטב [אבי מ.] - עוגת שוקולד עם רוטב שוקולד בתחתית התבנית, את העוגה הזאת לא פורסים, נוטלים עם כף לצלחת הגשה.
- מרובעי מרנג ופירות [אבי מ.] - קינוח מרנג ופירות ללא קרם