עוגת תפוחים ורוטב קרמל
24 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
מרכיבים
לעוגה:
- 1/2 1 כוסות סוכר
- 100 גר' חמאה או מרגרינה רכה
- 2 ביצים
- 2 כוסות קמח
- 1 כפיות קינמון טחון
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 1/2 כפית אבקת סודה לאפיה
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 3 כוסות תפוחי עץ קלופים
- 1 כוס אגוזים קצוצים
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 כוס דחוסה סוכר חום
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 50 גר' חמאה או מרגרינה
- קורט מלח
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס אגוזים קצוצים
דרך הכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני, משמנים תבנית 33x22.
- חותכים את התפוחים לקוביות קטנות, בקערה מערבבים היטב את החמאה, הסוכר והביצים לתערובת קלה.
- מערבבים היטב את כל החומרים היבשים בקערה ומוסיפים לקערת הנוזלים בערבוב, מוסיפים את התפוחים, האגוזים ותמצית הוניל בקיפול, יוצקים לתבנית ומכניסים לאפיה של שעה ורבע או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי, מוציאים ומצננים על רשת.
- בזמן שהעוגה נאפית מכינים את רוטב הקרמל, מערבבים את חומרים הרוטב בסיר קטן על להבה נמוכה עד להמסת הסוכר, ממשיכים לבשל עוד 4 דקות ומסירים מהאש, מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומניחים בצד עד להגשה.
-
להגשה, חותכים את העוגה לריבועים, מניחים ריבוע בצלחת הגשה, מניחים כדור גלידת וניל
ליד ויוצקים מעל מעט רוטב קרמל ואגוזים.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תרד וגבינת קוטג [אבי מ.] - פשטידה קלת הכנה
- ירקות אנטי פסטי [אבי מ.] - מתכון של השף ויקטור כהן עבור ובאדיבות "דורות - מוצרי שום ותיבול".
- פאי תפוחים ופרורים [אבי מ.] -
- עוגת טריקולד [ניקי ב] -
- סלט חצילים ועגבניות איטלקי [אבי מ.] -
- עוגת שייש [אבי מ.] - עוגה בחושה פופולרית בטעם וניל ושוקולד.
- כרוכית במילוי תמרים או פרג [אבי מ.] - כרוכיות בצק פריך במלית תמרים או פרג