שטרודל תפוחי עץ ומרציפן

16 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות
מרכיבים
500 גר' בצק עלים מופשר
1 כוס צימוקים
5 תפוחי עץ דלישס
2 כפות מיץ לימון
1/2 כוס דחוסה סוכר חום
1 כף קורנפלור
1 כפית קינמון טחון
קורט מלח
200 גר' מרציפן
20 גר' חמאה
1 ביצה טרופה לציפוי
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-175°.
- מניחים את הצימוקים בסיר קטן, מכסים במים ומביאים לרתיחה, מסירים מהאש ומניחים
בצד. - קולפים, חוצים ומגלענים את התפוחים, פורסים לפרוסות דקות ומניחים בקערה, מזלפים מעל את מיץ הלמון ומערבבים.
- מוסיפים את הסוכר החום, הקורנפלור, הקינמון והמלח ומערבבים, מסננים את הצימוקים מהמים ומוסיפים לקערה.
- מגרדים את המרציפן בפומפיה גסה ומוסיפים לתערובת, מערבבים.
- מרדדים את בצק העלים על משטח מקומח קלות למלבן בגודל 30X40 ס"מ, חוצים את הבצק ל-2 חלקים (שתי יחידות 20X30), מניחים מחצית מהמלית לאורך הצד הארוך ובמרחק 5 ס"מ מהשוליים, משאירים 3 ס"מ מהשוליים הצדדיים ללא מלית, מפזרים חתיכות חמאה על המלית, מכסים את המלית ב-5 ס"מ השוליים הקידמיים, מקפלים את השוליים הצדדיים פנימה ומגלגלים לרולדה, טורפים מעט את הביצה עם 1 כף מים ומורחים את קצה הבצק ומדביקים.
- חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק ומחצית המלית הנותרת.
- מניחים את הרולדות על נייר אפיה בתבנית תנור כשהחיבור למטה, מבצעים מספר חתכים
בחלק העליון לרוחבה של הרולדה, מעט באלכסון לעומק הבצק עד המלית, מורחים בביצה הטרופה. - מכניסים לאפיה של 35 דקות בערך או עד להשחמה, מוציאים ומצננים בתבנית כ-10 דקות, מעבירים לרשת צינון ומצננים.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- כרוכית פרסבורג במלית פרג [אבי מ.] - כרוכית בצק שמרים במילוי פרג.
- פוקצ'ה עם ביגה [אבי מ.] - ביגה/סטרטר מכינים כ-12 שעות לפני האפייה לקבלת פוקצ'ה במרקם אוורירי וקרום פריך
- עוגת טריקולד גבינה [אבי מ.] - עוגת 3 שוקולדים קרה
- טרפלס שוקולד חלב [אבי מ.] -
- קרם קרמל קל הכנה [אבי מ.] -
- המבורגר ביתי פיקנטי ועסיסי [tommf] - בלחמניה, עם צ'יפס, בצל ועגבניות....הכי טוב שיש
- עוף באננס [אבי מ.] -