מרובעי תפוחי עץ
מרובעי בצק שמנת במלית תפוחי עץ
20 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
מרכיבים
לבצק:
250 גר' חמאה או מרגרינה רכה
250 גר' גבינת שמנת
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
1/4 2 כוסות קמח
למלית:
1/2 1 קג' תפוחי עץ דלישס
2 כפות מיץ לימון
3/4 כוס צימוקים
1/2 כוס סוכר
2 כפות גרידת קליפת לימון
מעט חלב למריחה
250 גר' חמאה או מרגרינה רכה
250 גר' גבינת שמנת
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
1/4 2 כוסות קמח
למלית:
1/2 1 קג' תפוחי עץ דלישס
2 כפות מיץ לימון
3/4 כוס צימוקים
1/2 כוס סוכר
2 כפות גרידת קליפת לימון
מעט חלב למריחה
דרך הכנה
- מקציפים בקערת מעבד מזון את החמאה, הגבינה, הסוכר והמלח עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את הקמח ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד, הבצק רך מאד, מעצבים מהבצק כדור, עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר לשעתיים או עד שהבצק מתקשה ונוח לרידוד, רצוי ללילה, אם מקררים לליה מניחים מעט בטמפרטורת החדר לפני הרידוד.
- מחממים תנור ל-175°, משמנים תבנית 22X33, מניחים נייר אפיה על התחתית והדפנות.
- קולפים את התפוחים ומגלענים, פורסים לפרוסות דקות, מזלפים מעל את מיץ הלימון ומערבבים למניעת השחרה, מוסיפים לקערה את הצימוקים, הסוכר וגרידת הלימון.
- על משטח מקומח או בין שתי יריעות ניילון מרדדים 2/3 מכמות הבצק לעלה מלבני בגודל 27X38 ס"מ ומניחים בתבנית על התחתית והדפנות, מרדדים את יתרת הבצק למלבן בעובי 1/3 ס"מ וחותכים רצועות לאורכו ברוחב 1.5 ס"מ.
- משטחים את המלית באופן אחיד על תחתית הבצק, מניחים את רצועות הבצק על המלית בשתי וערב ומורחים אותן במעט חלב, מפזרים מעל מעט סוכר.
- מכניסים לאפיה של 45-40 דקות עד להשחמה קלה, מוציאים ומצננים על רשת.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- חלה קצת אחרת [אבי מ.] - חלה עם 3 צמות שונות, גיוון לחלה הרגילה.
- סטרוגנוף חזה עוף [אבי מ.] -
- צ'חוחובילי - עוף ברוטב רימונים קווקזי [אבי מ.] -
- טורט טירמיסו ללא ביצים [חנהל'ה] - עם תוספת משדרגת פלאים
- תחתיות פאי לפסח [אבי מ.] - כמה גרסאות לתחתיות פאי לפסח
- מלית ממרח חלבה [אבי מ.] - לכרוכיות, רוגלאך, מבצק פריך ושמרים.
- אורז מטוגן עם ביצים [אבי מ.] - מנה סינית טעימה ופופולרית, טובה כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית, מצוינת לניצול שאריות אורז מבושל.