גיוזה - כיסונים יפניים
כיסוני בצק דקיק במלית בשר, תרד ופטריות
* תמונה להמחשה By Guilhem Vellut , via Wikimedia Commons

40 מנות

קושי: מתקדם
» מנות ראשונות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
לבצק:
300 גר' קמח
1/4 כפית מלח
1/2 + כוס מים רותחים
למלית:
150 גר' בשר בקר או עוף טחון
1 כפית רוטב סויה
100 גר' תרד קצוץ
1 פטרית פורטבלה קצוצה
1/2 כפית מלח
2 שיני שום כתושות
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
2 כפות עירית קצוצה
קורט סוכר
שמן לטיגון
4 כפות שמן שומשום או סויה
2 כוסות מים רותחים
300 גר' קמח
1/4 כפית מלח
1/2 + כוס מים רותחים
למלית:
150 גר' בשר בקר או עוף טחון
1 כפית רוטב סויה
100 גר' תרד קצוץ
1 פטרית פורטבלה קצוצה
1/2 כפית מלח
2 שיני שום כתושות
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
2 כפות עירית קצוצה
קורט סוכר
שמן לטיגון
4 כפות שמן שומשום או סויה
2 כוסות מים רותחים
דרך הכנה
- מערבבים את הקמח והמלח בקערה, מוסיפים את המים ומערבבים, מוסיפים עוד מעט מים או קמח אם יש צורך עד לקבלת בצק רך אך לא דביק, יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה למנוחה של שעה.
- לשים את הבצק על משטח מקומח קלות כ-5 דקות, יוצרים רצועה ארוכה ומחלקים ל-40 יחידות, מקמחים מעט כל יחידה ומרדדים לעיגולים דקים בקוטר 8 ס"מ, מקמחים מעט ומניחים את כל העיגולים אחד מעל השני, עוטפים בניילון ומניחים בצד למנוחה של 20 דקות.
- מערבבים את כל חומרי המלית בקערה, מחלקים את המלית ל-40 כדורים, מניחים כדור במרכז כל עיגול בצק, מרטיבים מעט את השוליים ומקפלים לחצי סהר, מהדקים קלות בצביטות ומניחים בצד.
- מחממים 1 כף שמן במחבת, מניחים 20 יחידות במחבת ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה, מערבבים בכוס מים רותחים עם 2 כפות שמן שומשום ויוצקים על הכיסונים במחבת, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-8 דקות, מוציאים לצלחת ושומרים במקום חם, חוזרים על הפעולה עם יתרת 20 היחידות.
- מגישים חם עם רוטב סויה.
הערות
- ניתן גם לאדות את הכיסונים בכלי אידוי ולטגן קלות במחבת.
- ניתן להשתמש בתערובת בשר ועוף או הודו.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת וניל משגעת [סוזיה] - עוגת וניל
- מרק יוגורט עם נענע (קווקזי) [zippo22] -
- עוף ברוטב דבש פיקנטי [אבי מ.] -
- בורקס בשר [מירי 1] - בצק עלים ממולא בשר פטריות ובצל
- רוטב פסטו [אבי מ.] - ליציקה על כל סוגי הפסטה, סלטים וירקות.
- שומשומיות [אבי מ.] -
- עוגת שוקולית 3 [רחלי האופה] -