גיוזה - כיסונים יפניים
כיסוני בצק דקיק במלית בשר, תרד ופטריות
* תמונה להמחשה By Guilhem Vellut , via Wikimedia Commons
40 מנות
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» מנות ראשונות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
לבצק:
300 גר' קמח
1/4 כפית מלח
1/2 + כוס מים רותחים
למלית:
150 גר' בשר בקר או עוף טחון
1 כפית רוטב סויה
100 גר' תרד קצוץ
1 פטרית פורטבלה קצוצה
1/2 כפית מלח
2 שיני שום כתושות
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
2 כפות עירית קצוצה
קורט סוכר
שמן לטיגון
4 כפות שמן שומשום או סויה
2 כוסות מים רותחים
300 גר' קמח
1/4 כפית מלח
1/2 + כוס מים רותחים
למלית:
150 גר' בשר בקר או עוף טחון
1 כפית רוטב סויה
100 גר' תרד קצוץ
1 פטרית פורטבלה קצוצה
1/2 כפית מלח
2 שיני שום כתושות
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
2 כפות עירית קצוצה
קורט סוכר
שמן לטיגון
4 כפות שמן שומשום או סויה
2 כוסות מים רותחים
דרך הכנה
- מערבבים את הקמח והמלח בקערה, מוסיפים את המים ומערבבים, מוסיפים עוד מעט מים או קמח אם יש צורך עד לקבלת בצק רך אך לא דביק, יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה למנוחה של שעה.
- לשים את הבצק על משטח מקומח קלות כ-5 דקות, יוצרים רצועה ארוכה ומחלקים ל-40 יחידות, מקמחים מעט כל יחידה ומרדדים לעיגולים דקים בקוטר 8 ס"מ, מקמחים מעט ומניחים את כל העיגולים אחד מעל השני, עוטפים בניילון ומניחים בצד למנוחה של 20 דקות.
- מערבבים את כל חומרי המלית בקערה, מחלקים את המלית ל-40 כדורים, מניחים כדור במרכז כל עיגול בצק, מרטיבים מעט את השוליים ומקפלים לחצי סהר, מהדקים קלות בצביטות ומניחים בצד.
- מחממים 1 כף שמן במחבת, מניחים 20 יחידות במחבת ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה, מערבבים בכוס מים רותחים עם 2 כפות שמן שומשום ויוצקים על הכיסונים במחבת, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-8 דקות, מוציאים לצלחת ושומרים במקום חם, חוזרים על הפעולה עם יתרת 20 היחידות.
- מגישים חם עם רוטב סויה.
הערות
- ניתן גם לאדות את הכיסונים בכלי אידוי ולטגן קלות במחבת.
- ניתן להשתמש בתערובת בשר ועוף או הודו.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מרובעי גבינה וריבה [אבי מ.] -
- עוגת דבש וקרם שמנת מתוקה [מיכלי פ] -
- לחם זיתים ואגוזים [אבי מ.] -
- קיש גבינת פטה [אבי מ.] -
- גלידה רכה ונימוחה - פרווה לחלוטין [yoka2] -
- עוגיות זיתים [אורן בר] -
- פסטה אפויה ברוטב 3 גבינות [אבי מ.] -