סלט ארטישוק ירושלמי וגזר
6 מנות
הכנה וקירור
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» סלטים» או ארוחה קלה
מרכיבים
- 1/2 קג ארטישוק ירושלמי
- 1/2 קג גזר
- 1/4 כוס עירית קצוצה
- 2 כפות שמיר טרי קצוץ
- 2 כפות שמן זית
- 3 כפות מיץ לימון טרי
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 2 כפות צלפים
דרך הכנה
- קולפים את הארטישוק וחותכים לגולינים(גפרורים).
- מרתיחים מים בסיר עם מעט מלח, מכניסים את הארטישוק למים החמים לטבילה בלבד, מוצאים ומסננים מהמים, מניחים על נייר מגבת לספיגת המים.
- קולפים את הגזר ומגרדים בפומפיה דקה.
- מכניסים את כל החומרים לקערה ומערבבים, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- מכסים ומניחים לספיגת טעמים לחצי שעה לפני ההגשה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- חזה עוף טריאקי [אבי מ.] -
- עוגת ספוג דבש [אבי מ.] - עוגת דבש מצוינת, בהירה וקלילה.
- חצילים וקישואים בתחמיץ [אבי מ.] - אצבעות חצילים וקישואים בתחמיץ פיקנטי.
- חביתיות במילוי פטריות [אבי מ.] -
- קרם ברולה [אבי מ.] - מתכון בסיסי וגיוונים
- רוטב סויה-בלסמי ויניגרט לסלט [אבי מ.] -
- פטריות מוקפצות ברוטב דבש וסויה [אבי מ.] -