מאפה ברוקולי פיקנטי

10 מנות
אפיה

קושי: קל הכנה
» פאי וטארט» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
2 כפות שמן
50 גר חמאה
4 בצלים בינוניים, פרוסים
2 שיני שום קצוצות
5 ביצים
1/2 כוס שמנת לקצפת
4 כוסות פרחי ברוקולי חלוטים
4 עגבניות שרי, חצויות
100 גר מוצרלה ממגורדת
100 גר פרמזן מגוררת
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
קורט אגוז מוסקט
דרך הכנה
- ממיסים את החמאה והשמן במחבת גדולה, מטגנים את הבצל והשום טיגון עדין רק עד להזהבה קלה, מסירים מהאש.
- טורפים את הביצים עם השמנת ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מפזרים את הבצל על תבנית מלבנית בינונית. עורכים עליהם את הברוקולי והעגבניות.
- מערבבים את הגבינות לתוך הביצים ויוצקים באופן שווה על הכל.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-190° כ-20-15 דקות, עד שהמאפה מתייצב. מניחים לשתי דקות מתחת לגריל להשחמת החלק העליון.
- מגישים חם.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת