Pesto
תפריט
ו', 28 מרץ 2025, 16:39
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת תפוחים

   
מאת: אבי מ. ::: צפיות: 31913   

* תמונה להמחשה
עוגת תפוחים
10 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[14 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 30 גר' חמאה או מרגרינה
  • 4 תפוחי עץ סמיט
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 3/4 1 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 ביצים מס 1
  • 1 חלמון
  • 1/4 1 כוסות סוכר
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1 כפית תמצית וניל
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-180, משמנים תבנית 24 ומניחים נייר אפיה בתחתית.
  2. מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה, מניחים בצד.
  3. מקלפים את התפוחים, חותכים לרבעים ומגלענים, פורסים לפרוסות בעובי 8 מ"מ.
  4. מחממים את החמאה במחבת, מוסיפים את התפוחים ומטגנים עד להתרככות והזהבה קלה,
  5. מפזרים מעל את הקינמון ומערבבים קלות, מסירים מהאש.
  6. מקציפים בקערת המיקסר את הביצים, החלמון והסוכר לתערובת בהירה וקלה, מוסיפים את השמן ותמצית הוניל תוך כדי הקצפה.
  7. מוסיפים את תערובת הקמח ומבליעים ידנית בתערובת, מוסיפים את מחצית כמות התפוחים ומערבבים.
  8. יוצקים את התערובת לתבנית ומחליקים, יוצקים מעל את יתרת התפוחים.
  9. אופים כ-40 דקות או עד להשחמה קלה.
  10. מוציאים ומצננים בתבנית על רשת, מפזרים מעט אבקת סוכר או מורחים במעט ריבת מישמשים מומסת לאחר הצינון.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
26
ראובן מ. (עורך)
השרי אותם במים חמימים כחצי שעה/שעה כדי שיקבלו חיים וסחטי עודף נוזלים לפני השימוש במתכון.
25
הכנתי בעבר את העוגה ויצא טעים מאוד.
אני רוצה להכין עוגה לטו בשבט, אפשר להחליף את התפוחים בפירות יבשים?
23
ציון 10
אבי אין מילים כמה שהעוגה מוצלחת!!!! אין כל מה שאתה מציע ממש מוצלח ואמיתי להבדיל מהרבה אתרים. ממש מוצלח!!!! כל הכבוד לך
22
ראובן מ. (עורך)
בשביל מה עשינו את לוח ההמרות? :)
20
הכנתי שוב השבת את העוגה - היה ביקוש - עוגה טעימה משאירה טעם של עוד .
19
ציון 10
הכנתי את העוגה ביום חמישי האחרון , עוגה מעולללה . הפחתתי מכמות הסוכר , שמתי כוס אחד בלבד. הילדים שלי...»»
18
ציון 10
...»»
17
ציון 10
עוגה מצויינת
16
ציון 10
מומלץ להפחית מכמות הסוכר. כמו כן אגוזי מלך מאוד מוסיפים. אני אישית חותכת לא לפלחים אלא למרובעים, בצורה...»»
15
ציון 10
עוגה מדהימה!! אני סידרתי את התפוחים למעלה בשורות- קצת יותר השקעה אך העוגה נראית מאוד מרשימה
14
ציון 10
13
אפשר במקום קמח רגיל לשים קמח תופח? (בלי אבקת אפיה)ואם כן, כמה קמח ?
11
אבי, אין מילים, פשוט תענוג לגלוש לפסטו, כל יום אני נהנית מחדש.
תודה
10
ציון 10
היי אבי,
עוגת התפוחים נהדרת, טעימה מאוד. ממולץ בחום
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מתיקות זה ענין של טעם, בכל מקרה ניתן להפחית את כמות הסוכר ל-1 כוס סוכר.
8
העוגה מתוקה מידי האם אפשר להפחית בכמות הסוכר מבלי לפגוע בכמות המוצקים ועד כמה להפחית
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בודאי, כל שמן צימחי.
5
אפשר שמן סויה רגיל במקום קנולה?
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר להשתמש באגסים או כל פרי עונתי קשה.
הריבה היא להענקת ברק בלבד במריחה עם מברשת.
2
ציון 10
2 מילים: יאמי יאמי.
באמת טעים אפילו בלי הריבה מעל.
אגב-אפשר לעשות עם עוד פירות מלבד תפוחים?
עוגת תפוחים By , 2005-10-10T10:10:06+02:00 עוגת תפוחים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 10 Tags: none Ingredients: - 30 גר' חמאה או מרגרינה 4 תפוחי עץ סמיט 1/2 כפית קינמון טחון 3/4 1 כוסות קמח 2 כפיות אבקת אפיה 1/2 כפית מלח... Instructions: מחממים את התנור ל-180, משמנים תבנית 24 ומניחים נייר אפיה בתחתית. מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה, מניחים בצד. מקלפים את התפוחים, חותכים לרבעים ומגלענ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר