Pesto
תפריט
ו', 08 נוב 2024, 00:33
110500 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סלט חצילים ועגבניות איטלקי

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 20913   

סלט חצילים ועגבניות איטלקי
4 מנות
טיגון
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» סלטים» או ארוחה קלה
 
מרכיבים
4 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות דק
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 חציל בינוני (500 גר בערך)
1 קופסה קטנה עגבניות מרוסקות (400 גר')
1/4 כוס חומץ יין אדום או רגיל
20 זיתים ירוקים מגולענים
2 כפות סוכר
2 כפות צלפים
1/2 כפית פפריקה חריפה או לפי הטעם
3 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
דרך הכנה
  1. קולפים את החציל, חותכים לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ, חותכים את הפרוסות לקוביות בגודל 2.5 ס"מ.
  2. מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל הקצוץ, מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים, מטגנים בבחישה עד שהבצל הופך שקוף.
  3. מוסיפים את השום ומטגנים בבחישה עוד דקה.
  4. מוסיפים את קוביות החצילים ומטגנים בבחישה עד להזהבה קלה.
  5. מוסיפים את העגבניות המרוסקות וממשיכים לבשל עד להתרככות קלה של החצילים.
  6. מוסיפים את החומץ, הזיתים, הפפריקה, הסוכר והצלפים, מבשלים עד שהחצילים מתרככים.
  7. מסירים מהאש, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים בעדינות, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  8. מעבירים לכלי ושומרים עד שבוע במקרר, מגישים בטמפרטורת החדר כתוספת או עם לחם טרי.
הערות
  • ניתן להשתמש ב-4 עגבניות טריות מגורדות בפומפיה במקום מקופסה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
ראובן מ. (עורך)
לא חובה, אך השאלה עקב מחסור, ניתן להחליף צלפים בזיתים ירוקים כמובן.
3
חייב צלפים?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
צלפים - פירות קטנים בגודל אפונה של צמח ה"צלף" מוחמצים, ניתן למצוא בד"כ ליד קופסאות השימורים במרכולים, בצנצנות קטנות וזה כשר.
1
מזה צלפים? איפה משיגים? האם זה כשר?
תודה על האתר הנפלא
סלט חצילים ועגבניות איטלקי By , 2005-10-09T16:10:29+02:00 סלט חצילים ועגבניות איטלקי Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 4 כפות שמן זית1 בצל בינוני קצוץ2 שיני שום קצוצות דק1/2 כפית מלח1/4 כפית פלפל שחור גרוס1 חציל בינוני (500 גר בערך)1 קופסה קטנה עגבניות מרוסקות (400 גר')1/4 כוס... Instructions: קולפים את החציל, חותכים לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ, חותכים את הפרוסות לקוביות בגודל 2.5 ס"מ.מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל הקצוץ, מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים, מט...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר