טירמיסו
המתכון המקורי

12 מנות
הכנה וקירור

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
9.5
[6 מדרגים]
מרכיבים
24 ביסקוטים
1/2 כוס אספרסו חזק
1 כף ליקר קפה/גראפה/ליקר שקדים
3 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר
500 גר' גבינת מסקרפונה
50 גר' שוקולד מגורד או קקאו טוב
דרך הכנה
- מערבבים בקערה את הקפה, הליקר והחלב (אם משתמשים*), מניחים בצד.
- מקציפים את החלבונים לקצף גמיש ומניחים בצד.
- מקציפים את החלמונים עם הסוכר לקציפה בהירה ואוורירית, מקפלים פנימה את הגבינה.
- מקפלים לתערובת את קציפת החלבונים.
- מניחים שכבת ביסקוטים בתבנית 30X30 או תבנית 28 עגולה, מורחים היטב עם מברשת מחצית מתערובת הקפה על הביסקוטים.
- מורחים מעל מחצית מתערובת הגבינה, מניחים שוב שכבת ביסקוטים ומורחים ביתרת תערובת הקפה, מורחים את יתרת הגבינה מעל ומחליקים.
- מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך לילה לפחות להתייצבות וספיגת טעמים.
- מסירים את הניילון ומפזרים מעל את השוקולד המגורד או קקאו טוב ופורסים.
הערות
- חובה להשתמש בביצים טריות וממקור טוב או להקציף את הביצים עם הסוכר בבאן-מרי (סיר כפול על אדים).
- ניתן להמתיק את תערובת הקפה לפי הטעם ו/או למהול בכף חלב, ניתן לטבול את הביסקוטים טבילה מהירה בקפה ולהניח בתבנית.
- ניתן להחליף את הביצים ב-500 מיל' שמנת מתוקה מוקצפת.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- תפוחים אפויים [אבי מ.] -
- כבדי עוף בשזיפים [אבי מ.] -
- מרק בצל מדהים! [אושרת ל.] -
- עוגת גבינה שוקולד [אבי מ.] - עוגת גבינה שוקולד מריר בציפוי קרם שוקולד.
- עוגת סילאן בחושה בניחוח קינמון [ראובן מ.] - באדיבות "חצר כנרת" סילאן טבעי, מעדני תמרים ורטבים
- עוגה שוקולד ברוטב [אבי מ.] - עוגת שוקולד עם רוטב שוקולד בתחתית התבנית, את העוגה הזאת לא פורסים, נוטלים עם כף לצלחת הגשה.
- מרובעי מרנג ופירות [אבי מ.] - קינוח מרנג ופירות ללא קרם