לחמניות כדורים מתוקות

12 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
מרכיבים
1/2 1 כפות שמרים יבשים
1/4 כוס מים חמימים
1 כפית סוכר
2 כוסות (500 מיל') חלב או מים חמימים*
100 גר' חמאה או מרגרינה רכה
6 כפות סוכר
3 ביצים טרופות
1 קג' קמח (או יותר לפי הצורך)
2 כפיות מלח
1 ביצה טרופה עם 1 כף מים למריחה
דרך הכנה
- ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס מים חמימים וכפית סוכר בקערה קטנה, מניחים לתסיסה של 5 דקות.
- מחממים את החמאה והחלב בסיר קטן עד להמסת החמאה, מסירים מהאש ומניחים לצינון מלא.
- מנפים את הקמח לקערה (או קערת מיקסר), מפזרים מעל את הסוכר, יוצרים גומה ויוצקים את השמרים המותפחים לגומה.
- מתחילים לערבב ומוסיפים את החלב, החמאה המומסת והביצים, מתחילים לערבב ומוסיפים את המלח, מערבבים עד לקבלת בצק רך, חלק ואחיד אך לא דביק, אם יש צורך מוסיפים מעט קמח.
- מוציאים למשטח עבודה מקומח קלות ולשים כ-5 דקות, ניתן לבצע את כל פעולת הלישה בעזרת המיקסר עם וו הלישה.
- מעבירים לקערה משומנת קלות, משמנים קלות גם את פני הבצק ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח כאשר הקערה מכוסה בניילון.
- טופחים מעט על הבצק ומחלקים ל-12 חלקים, מחלקים כל חלק ל-3-6 חלקים*, מכדררים כל חלק לכדור, מניחים את הכדורים של כל חלק צמודים אחד לשני על נייר אפיה בתבנית תנור במרחק 8 ס"מ בין הלחמניות, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מחממים את התנור ל-200°.
- מורחים את הלחמניות בתערובת הביצה הטרופה ומכניסים לאפיה של 15-20 דקות או עד להשחמה יפה של קרום הלחמניות, לא לאפות יתר על המידה.
- מוציאים ומצננים על רשת.
הערות
- ניתן להחליף את השמרים היבשים ב-50 גר' שמרים טריים או שקית "שמרית".
- ניתן להכין לחמניות של 3 או 6 כדורים צמודים.
- ניתן לחלק את כל כמות הבצק ל-2 חלקים, ליצור מכל חלק 8 או יותר כדורים ולהניח אותם צמודים לקבלת חלות גדולות.
- ניתן לפזר מעל הלחמניות לאחר מריחת הביצה פרג או שומשום.
- ניתן להחליף את החמאה ב-1/2 כוס שמן.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת מייפל [אבי מ.] -
- התפו"א של motiat1 [motiat1] - תפו"א בשמן זית ורוזמרין
- ירקות מעורבים מוחמצים [אבי מ.] -
- עוגיות שוקולד ציפס [אורן בר] - תענוג ממכר
- עוגת תפוז [אורן בר] - עם תפוז שלם בפנים לארומה מושלמת
- קערות לחם [אבי מ.] - קערות לחם למרק או להגשת מטבלים או סלטים.
- דג סלמון ביין לבן [רגבקוק] - דגים