שבלולי דבש וקינמון
שבלולי בצק שמרים במלית דבש וקינמון
* תמונה להמחשה By Yumi Kimura, via Wikimedia Commons

12 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
מרכיבים
לבצק:
1 תפו"א גדול
100 גר' חמאה או מרגרינה רכה
1/2 כוס חלב
1/3 כוס סוכר
1 כף שמרים יבשים או 25 גר' שמרים טריים
3- 1/2 3 כוסות קמח
למלית:
80 גר' חמאה רכה
6 כפות דבש
1/2 כוס סוכר חום בהיר
1 כפית קינמון
1-2 כפות מים
לציפוי:
1/4 כוס חלב או מים
1/4 1 כוסות אבקת סוכר
1 כפית קינמון טחון
1/4 כוס דבש
דרך הכנה
- מקלפים את תפו"ח וחותכים לקוביות גדולות, מניחים בסיר קטן עם מים רותחים ומבשלים את תפו"א עד לריכוך, מסננים מהמים לקערה, שומרים מעט ממי הבישול בצד.
- מועכים את תפוחי האדמה למחית, מוסיפים את החמאה, הסוכר והחלב ומועכים למחית חלקה ואחידה, מניחים בצד.
-
ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס מי תפו"א ו-1 כפית סוכר, מניחים לתפיחה של 5 דקות.
מערבבים את תערובת השמרים לתערובת תפו"א, מוסיפים תוך כדי ערבוב את הקמח, כוס קמח בכל פעם עד לקבלת בצק רך, מוסיפים מעט קמח לפי הצורך לקבלת בצק רך אך לא דביק, הבצק אינו דומה במרקמו לבצק לחם!. - מוציאים למשטח עבודה מקומח קלות ולשים 5 דקות, ניתן ללוש בקערת מיקסר במהירות בינונית.
-
אוספים את הבצק לכדור ומניחים בקערה מכוסה לתפיחה עד להכפלת הנפח.
בזמן תפיחת הבצק מערבבים את חומרי המלית בקערה, מוסיפים אם יש צורך מעט מים עד לקבלת תערובת שניתנת למריחה , מניחים בצד. - מרדדים את הבצק לעלה מלבני בעובי 6 מ"מ, מורחים על הבצק את המלית ומגלגלים לכרוכית (רולדה) מהצד הצר, חותכים לפרוסות בעובי 3-4 ס"מ, מניחים את הפרוסות על הצד החתוך בתבנית על נייר אפיה במרחק 3 ס"מ בינהן, מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מחממים את התנור ל-°180, מורחים מעט ביצה טרופה על השבלולים ומכניסים לאפיה של כ-35 דקות או עד להשחמה יפה, מוציאים ומצננים על רשת.
- מערבבים את חומרי הציפוי בקערה לתערובת נוזלית אחידה ומורחים מעל.
הערות
- ניתן לפזר על המלית אגוזים קצוצים ו/או צימוקים.
- ניתן להניח כל שבלול בשקעים בתבנית מאפינס שקעים גדולים.
- מספר השבלולים בהתאם לעובי חיתוך הפרוסות.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת תפוזים עם סירופ [אבי מ.] - עוגת תפוזים לחה
- עוגיות חמאה פריכות [אבי מ.] - עוגיות חמאה נימוחות ופריכות.
- קורדון בלו [איציקוש] - מנה צרפתית לשניצל
- עוגת שייש 2 [אבי מ.] - עוד עוגת שייש נימוחה.
- קציצות סבתא עם רוטב חזרת [אבי מ.] - קציצות בשר בסיגנון מענין.
- מרק מיניסטרונה [אבי מ.] - מרק ירקות ופסטה איטלקי
- עוגת גבינה קרה [חנהל'ה] - 5 דקות עבודה