Pesto
תפריט
ד', 22 מאי 2019, 22:56
110427 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחם תפו"א מהיר

לחם תפו"א שטוח להכנה מהירה במחבת, מצוין לגשה עם מטבלים    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 4085   

לחם תפו
2 מנות
טיגון
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מתאבנים» או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

1/2 1 כוסות קמח
1 כף אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים
2 כפות שמן זית או קנולה
2 בצלים ירוקים פרוסים דק מאד
1 כף שמן זית או קנולה
1 כף שמן שומשום
1 שן שום כתושה
קורט פפריקה חריפה (לא חובה)

דרך הכנה
  1. מקלפים את תפוחי האדמה המבושלים, מועכים למחית חלקה ומעבירים לקערת מעבד מזון.
  2. מנפים את הקמח ואבקת האפיה ומוסיפים למעבד המזון, מוסיפים את השמן והבצל הפרוס.
  3. מפעילים את מעבד המזון בפולסים עד לקבלת בצק אחיד, אם הבצק יבש מוסיפים מעט מים, אם הוא דביק מוסיפים מעט קמח.
  4. לשים את הבצק 2 דקות של משטח, עוטפים בניילון צמיד ומניחים למנוחה של 30 דקות.
  5. מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, שמן השומשום, השום והפפריקה, מניחים בצד.
  6. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, מרדדים כל חלק לעיגול בקוטר 20 ס"מ, בעזרת מברשת מורחים מעט מתערובת השמן על צד אחד של הבצק.
  7. מחממים היטב מחבת טפלון על להבה בינונית, מנמיכים ללהבה נמוכה, מניחים עיגול בצק במחבת כאשר הצד המרוח למטה, מורחים את הצד העליון, מטגנים עד להשחמה  מצד אחד והופכים לטיגון הצד השני.
  8. מוציאים על נייר מגבת לספיגת עודפי שמן, חותכים למשולשים ומגישים חם.
הערות
  • ניתן להחליף את הבצל הירוק בבצל מטוגן.
  • ניתן להוסיף 1 כף עשבי תיבול לפי הטעם.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בוודאי, לעטוף היטב בניילון.
2
האם אפשר לעשות כמות גדולה ולהקפיא
1
ציון 10
קל וטעים כל כך........
לחם תפו"א מהיר By , 2005-09-15T20:09:19+03:00 לחם תפו לחם תפו"א שטוח להכנה מהירה במחבת, מצוין לגשה עם מטבלים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 2 Tags: none Ingredients: - 1/2 1 כוסות קמח1 כף אבקת אפיה1/2 כפית מלח2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים2 כפות שמן זית או קנולה2 בצלים ירוקים פרוסים דק מאד1 כף שמן זית או קנולה1 כף שמן שומש... Instructions: מקלפים את תפוחי האדמה המבושלים, מועכים למחית חלקה ומעבירים לקערת מעבד מזון.מנפים את הקמח ואבקת האפיה ומוסיפים למעבד המזון, מוסיפים את השמן והבצל הפרוס.מפעילים את מעבד המזון ב...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר