פאי לימון ודבש

8 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
מרכיבים
החומרים לבצק:
1/2 1 כוסות קמח
קורט מלח
4 כפות אבקת סוכר
100 גר' מרגרינה/חמאה חתוכה לקוביות וקרה
2-3 כפות מים קרים
למלית:
1/2 כוס סוכר
2 כפות קמח
4 ביצים טרופות קל
1/2 כוס דבש
50 גר' חמאה מומסת
3 כפות חלב
1 כף גרידת קליפת לימון
1/3 כוס מיץ לימון טרי מסונן
1/2 1 כוסות קמח
קורט מלח
4 כפות אבקת סוכר
100 גר' מרגרינה/חמאה חתוכה לקוביות וקרה
2-3 כפות מים קרים
למלית:
1/2 כוס סוכר
2 כפות קמח
4 ביצים טרופות קל
1/2 כוס דבש
50 גר' חמאה מומסת
3 כפות חלב
1 כף גרידת קליפת לימון
1/3 כוס מיץ לימון טרי מסונן
דרך הכנה
- מכינים את הבצק בלישת כל החומרים, לא לעבד יתר על המידה, אם הבצק מתרכך יש לצנן מעט במקרר עטוף בניילון.
- מרדדים לעיגול בגודל תבנית ודפנות פאי 24, לשטח בתבנית פאי, מנקבים בעזרת מזלג את תחתית הפאי.
- מניחים רדיד אלומיניום על התחתית והדפנות וממלאים בשעועית יבשה.
- אופים כ-15 דקות בלבד ב175° או עד להזהבה, להסיר את רדיד האלומיניום ולאפות עוד 5 דקות, להוציא ולצנן מעט.
- בזמן אפית הבסיס מערבבים בקערה את הסוכר והקמח, מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי בחישה, מוסיפים את הדבש ומערבבים.
- מוסיפים את החמאה, החלב, גרידת קליפת הלימון ומיץ הלימון ומערבבים היטב.
- יוצקים לקלתית האפויה ומכניסים לאפיה של כ-35-40 דקות או עד להתייצבות המלית.
- מוציאים ומצננים לחלוטין על רשת לפני חיתוך.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- אזני המן מבצק פריך [אבי מ.] -
- עוגת "עוקץ הדבורה" [אבי מ.] - עוגה קרם מגרמניה, גירסת בצק שמרים או בגירסת בצק בחוש במלית קרם קל הכנה או בקרם המקורי המבושל.
- עוגה בחושה משוישת [אבי מ.] - עוגה בחושה מהירה משוישת בסוכר חום וקינמון
- סופגניות - מתכון בסיסי [אבי מ.] -
- מרק תירס ונטיפי ביצים [אבי מ.] -
- סופריטו עוף ותפוחי אדמה [אבי מ.] -
- לביבות בטטה אפויות [ניקי ב] -